Upvote Upvoted 313 Downvote Downvoted
1 ⋅⋅ 3 4 5 6 7 8 9 ⋅⋅ 27
Comanglia's Config / FPS Guide
posted in Customization
151
#151
0 Frags +
Sheoriricky815remove the -dxlevel 81 for better stability with ALT+Tabbing <------this one when do i do that?after launching the game every time?
After you launch the game once with dxlevel 81, it puts the game into dx8, so you don't need to re add it whenever you launch.

So no, just do it once, launch, then remove it.

^this

[quote=Sheo][quote=riricky815]remove the -dxlevel 81 for better stability with ALT+Tabbing <------this one when do i do that?after launching the game every time?[/quote]

After you launch the game once with dxlevel 81, it puts the game into dx8, so you don't need to re add it whenever you launch.

So no, just do it once, launch, then remove it.[/quote]

^this
152
#152
0 Frags +

installing this significantly lowered my fps and the only thing i changed was rawinput to 1.

from the timedemo benchmark1:
2639 frames 18.215 seconds 144.88 fps ( 6.90 ms/f) 15.221 fps variability - no graphics config
2639 frames 25.647 seconds 102.90 fps ( 9.72 ms/f) 11.273 fps variability - config for high quality pcs

dx 81, i5 2500k @ 4ghz, gtx 970.

as of 10 mins back, everytime i launch tf2 my whole monitor goes fully black and tf2 crashes

what to do?

edit: same thing is happening now with csgo

installing this significantly lowered my fps and the only thing i changed was rawinput to 1.

from the timedemo benchmark1:
2639 frames 18.215 seconds 144.88 fps ( 6.90 ms/f) 15.221 fps variability - no graphics config
2639 frames 25.647 seconds 102.90 fps ( 9.72 ms/f) 11.273 fps variability - config for high quality pcs

dx 81, i5 2500k @ 4ghz, gtx 970.

as of 10 mins back, everytime i launch tf2 my whole monitor goes fully black and tf2 crashes

what to do?

edit: same thing is happening now with csgo
153
#153
1 Frags +
[code][/code]
154
#154
0 Frags +

it fixed itself for a couple hours last night, but the same problem has returned.

i have:
restarted steam
restarted computer
verified cache
updated video drivers
-autoexec
reinstalled tf2

it fixed itself for a couple hours last night, but the same problem has returned.

i have:
restarted steam
restarted computer
verified cache
updated video drivers
-autoexec
reinstalled tf2
155
#155
1 Frags +

https://imgur.com/p7qfYUy

Anyone know what is causing this?

https://imgur.com/p7qfYUy

Anyone know what is causing this?
156
#156
0 Frags +
TheSacredSoulhttps://imgur.com/p7qfYUy

Anyone know what is causing this?

are you using transparent viewmodels

[quote=TheSacredSoul]https://imgur.com/p7qfYUy

Anyone know what is causing this?[/quote]

are you using transparent viewmodels
157
#157
0 Frags +
kounterpartsTheSacredSoulhttps://imgur.com/p7qfYUy

Anyone know what is causing this?

are you using transparent viewmodels

Nope. This is my AutoExec config.

m_customaccel_exponent 0
m_customaccel_max 0
m_customaccel_scale 0
m_filter 0
m_forward 1
m_mouseaccel1 0
m_mouseaccel2 0
m_mousespeed 1
m_customaccel 0
fov_desired 90
sensitivity 2.7128
crosshair 0
tf_dingalingaling "1"
tf_dingaling_pitchmaxdmg "66"
tf_dingaling_pitchmindmg "133"
tf_dingaling_volume "1"
cl_autoreload 1
hud_combattext_batching 1
r_fastzreject -1
mat_vsync 0
mat_forcehardwaresync 0
mat_levelflush 1
mat_queue_mode 2
cl_threaded_bone_setup 1
cl_threaded_client_leaf_system 0
r_queued_decals 0
r_queued_post_processing 1
r_threaded_client_shadow_manager 1
r_threaded_particles 1
r_threaded_renderables 1
net_queue_trace 0
cl_localnetworkbackdoor 1
cl_cloud_settings 0
cl_notifications_show_ingame 0
sys_minidumpspewlines 500
cl_loadondemand_default 0
cl_forcepreload 1
cl_ask_blacklist_opt_out "1"
cl_ask_favorite_opt_out "1"
sb_dontshow_maxplayer_warning "1"
tf_explanations_backpackpanel "1"
tf_explanations_charinfo_armory_panel "1"
tf_explanations_charinfopanel "1"
tf_explanations_craftingpanel "1"
tf_explanations_discardpanel "1"
tf_explanations_store "1"
tf_training_has_prompted_for_forums "1"
tf_training_has_prompted_for_loadout "1"
tf_training_has_prompted_for_offline_practice "1"
tf_training_has_prompted_for_options "1"
tf_training_has_prompted_for_training "1"
hud_fastswitch 1
sv_forcepreload 1
cl_showfps 0
fps_max 0
cl_cmdrate 67
cl_interp .033
cl_interp_ratio 1
cl_lagcompensation 1
cl_pred_optimize 2
cl_smooth 0
cl_smoothtime 0.01
cl_updaterate 67
rate 60000

[quote=kounterparts][quote=TheSacredSoul]https://imgur.com/p7qfYUy

Anyone know what is causing this?[/quote]

are you using transparent viewmodels[/quote]

Nope. This is my AutoExec config.

m_customaccel_exponent 0
m_customaccel_max 0
m_customaccel_scale 0
m_filter 0
m_forward 1
m_mouseaccel1 0
m_mouseaccel2 0
m_mousespeed 1
m_customaccel 0
fov_desired 90
sensitivity 2.7128
crosshair 0
tf_dingalingaling "1"
tf_dingaling_pitchmaxdmg "66"
tf_dingaling_pitchmindmg "133"
tf_dingaling_volume "1"
cl_autoreload 1
hud_combattext_batching 1
r_fastzreject -1
mat_vsync 0
mat_forcehardwaresync 0
mat_levelflush 1
mat_queue_mode 2
cl_threaded_bone_setup 1
cl_threaded_client_leaf_system 0
r_queued_decals 0
r_queued_post_processing 1
r_threaded_client_shadow_manager 1
r_threaded_particles 1
r_threaded_renderables 1
net_queue_trace 0
cl_localnetworkbackdoor 1
cl_cloud_settings 0
cl_notifications_show_ingame 0
sys_minidumpspewlines 500
cl_loadondemand_default 0
cl_forcepreload 1
cl_ask_blacklist_opt_out "1"
cl_ask_favorite_opt_out "1"
sb_dontshow_maxplayer_warning "1"
tf_explanations_backpackpanel "1"
tf_explanations_charinfo_armory_panel "1"
tf_explanations_charinfopanel "1"
tf_explanations_craftingpanel "1"
tf_explanations_discardpanel "1"
tf_explanations_store "1"
tf_training_has_prompted_for_forums "1"
tf_training_has_prompted_for_loadout "1"
tf_training_has_prompted_for_offline_practice "1"
tf_training_has_prompted_for_options "1"
tf_training_has_prompted_for_training "1"
hud_fastswitch 1
sv_forcepreload 1
cl_showfps 0
fps_max 0
cl_cmdrate 67
cl_interp .033
cl_interp_ratio 1
cl_lagcompensation 1
cl_pred_optimize 2
cl_smooth 0
cl_smoothtime 0.01
cl_updaterate 67
rate 60000
158
#158
0 Frags +
TheSacredSoulkounterpartsTheSacredSoulhttps://imgur.com/p7qfYUy

Anyone know what is causing this?

are you using transparent viewmodels

Nope. This is my AutoExec config.

u didnt change hud that has transparent viewmodels enabled ?
the only time i had that it was because off that

[quote=TheSacredSoul][quote=kounterparts][quote=TheSacredSoul]https://imgur.com/p7qfYUy

Anyone know what is causing this?[/quote]

are you using transparent viewmodels[/quote]

Nope. This is my AutoExec config.

[/quote]

u didnt change hud that has transparent viewmodels enabled ?
the only time i had that it was because off that
159
#159
0 Frags +
GrimScorpTheSacredSoulkounterpartsTheSacredSoulhttps://imgur.com/p7qfYUy

Anyone know what is causing this?

are you using transparent viewmodels

Nope. This is my AutoExec config.

u didnt change hud that has transparent viewmodels enabled ?
the only time i had that it was because off that

I use ToonHUD but I have never enable transparent viewmodels.

[quote=GrimScorp][quote=TheSacredSoul][quote=kounterparts][quote=TheSacredSoul]https://imgur.com/p7qfYUy

Anyone know what is causing this?[/quote]

are you using transparent viewmodels[/quote]

Nope. This is my AutoExec config.

[/quote]

u didnt change hud that has transparent viewmodels enabled ?
the only time i had that it was because off that[/quote]

I use ToonHUD but I have never enable transparent viewmodels.
160
#160
-1 Frags +

I can't see my own bullets when i shoot (scatter/shotgun/pistol etc) and it feels pretty disgusting, happens only with this cfg.
can anyone help? thanks

I can't see my own bullets when i shoot (scatter/shotgun/pistol etc) and it feels pretty disgusting, happens only with this cfg.
can anyone help? thanks
161
#161
1 Frags +

r_drawtracers_firstperson 1
They're off by default in the cfg

r_drawtracers_firstperson 1
They're off by default in the cfg
162
#162
0 Frags +
up13I can't see my own bullets when i shoot (scatter/shotgun/pistol etc) and it feels pretty disgusting, happens only with this cfg.
can anyone help? thanks

change r_drawtracers_firstperson to "1"
edit: ninja'd

[quote=up13]I can't see my own bullets when i shoot (scatter/shotgun/pistol etc) and it feels pretty disgusting, happens only with this cfg.
can anyone help? thanks[/quote]

change r_drawtracers_firstperson to "1"
edit: ninja'd
163
#163
0 Frags +
FireStarwr_drawtracers_firstperson 1
They're off by default in the cfg

my hero

[quote=FireStarw]r_drawtracers_firstperson 1
They're off by default in the cfg[/quote]
my hero
164
#164
0 Frags +

I got the max fps for mid quality PC's, and I'm in -dxlevel 80. For some reason on one of my hats, the otolaryngologist's mirror, instead of it being shiny, there's a weird fire texture. Is there any way that I can fix this? (Other than going in -dxlevel 90, my computer can't handle that)

I got the max fps for mid quality PC's, and I'm in -dxlevel 80. For some reason on one of my hats, the otolaryngologist's mirror, instead of it being shiny, there's a weird fire texture. Is there any way that I can fix this? (Other than going in -dxlevel 90, my computer can't handle that)
165
#165
3 Frags +
Yosh7I got the max fps for mid quality PC's, and I'm in -dxlevel 80. For some reason on one of my hats, the otolaryngologist's mirror, instead of it being shiny, there's a weird fire texture. Is there any way that I can fix this? (Other than going in -dxlevel 90, my computer can't handle that)

http://etf2l.org/forum/customise/topic-10435/page-33/#post-210032

[quote=Yosh7]I got the max fps for mid quality PC's, and I'm in -dxlevel 80. For some reason on one of my hats, the otolaryngologist's mirror, instead of it being shiny, there's a weird fire texture. Is there any way that I can fix this? (Other than going in -dxlevel 90, my computer can't handle that)[/quote]

http://etf2l.org/forum/customise/topic-10435/page-33/#post-210032
166
#166
0 Frags +

do I have to rename the config files to anything or can I just slap them in the cfg folder?

do I have to rename the config files to anything or can I just slap them in the cfg folder?
167
#167
1 Frags +

you can just put them in the cfg folder, make sure you save the file type as .cfg tho

you can just put them in the cfg folder, make sure you save the file type as .cfg tho
168
#168
0 Frags +

been seeing a few people with textures like this (including a streamer that said they used comanglia's config as well):

http://i.imgur.com/g9xjcXw.png
http://i.imgur.com/Wh8lY7Z.png

i've been trying to find out how to get the same textures (the squares), but couldn't find it anything on it, so i'm hoping someone on here will know.

been seeing a few people with textures like this (including a streamer that said they used comanglia's config as well):

[url=http://i.imgur.com/g9xjcXw.png]http://i.imgur.com/g9xjcXw.png[/url]
[url=http://i.imgur.com/Wh8lY7Z.png]http://i.imgur.com/Wh8lY7Z.png[/url]

i've been trying to find out how to get the same textures (the squares), but couldn't find it anything on it, so i'm hoping someone on here will know.
169
#169
1 Frags +
l8rMewbeen seeing a few people with textures like this (including a streamer that said they used comanglia's config as well):

http://i.imgur.com/g9xjcXw.png
http://i.imgur.com/Wh8lY7Z.png

i've been trying to find out how to get the same textures (the squares), but couldn't find it anything on it, so i'm hoping someone on here will know.

http://www.teamfortress.tv/17973/making-your-tf2-look-blocky-again

[quote=l8rMew]been seeing a few people with textures like this (including a streamer that said they used comanglia's config as well):

[url=http://i.imgur.com/g9xjcXw.png]http://i.imgur.com/g9xjcXw.png[/url]
[url=http://i.imgur.com/Wh8lY7Z.png]http://i.imgur.com/Wh8lY7Z.png[/url]

i've been trying to find out how to get the same textures (the squares), but couldn't find it anything on it, so i'm hoping someone on here will know.[/quote]

http://www.teamfortress.tv/17973/making-your-tf2-look-blocky-again
170
#170
1 Frags +
Comanglial8rMewbeen seeing a few people with textures like this (including a streamer that said they used comanglia's config as well):

http://i.imgur.com/g9xjcXw.png
http://i.imgur.com/Wh8lY7Z.png

i've been trying to find out how to get the same textures (the squares), but couldn't find it anything on it, so i'm hoping someone on here will know.

http://www.teamfortress.tv/17973/making-your-tf2-look-blocky-again

thanks so much!

[quote=Comanglia][quote=l8rMew]been seeing a few people with textures like this (including a streamer that said they used comanglia's config as well):

[url=http://i.imgur.com/g9xjcXw.png]http://i.imgur.com/g9xjcXw.png[/url]
[url=http://i.imgur.com/Wh8lY7Z.png]http://i.imgur.com/Wh8lY7Z.png[/url]

i've been trying to find out how to get the same textures (the squares), but couldn't find it anything on it, so i'm hoping someone on here will know.[/quote]

http://www.teamfortress.tv/17973/making-your-tf2-look-blocky-again[/quote]

thanks so much!
171
#171
0 Frags +

So when i load up tf2 all settings are set to low but the model detail is on medium, how can i make it so this is on low aswell? Because if i set it to low and load up tf2 again it goes back to medium.

Edit: Lol i had facial features enabled. disabled them and now low model detail

I guess i could also ask is Tri-linear the best filtering mode to go with? If not how can i edit this to bilinear?

So when i load up tf2 all settings are set to low but the model detail is on medium, how can i make it so this is on low aswell? Because if i set it to low and load up tf2 again it goes back to medium.

Edit: Lol i had facial features enabled. disabled them and now low model detail

I guess i could also ask is Tri-linear the best filtering mode to go with? If not how can i edit this to bilinear?
172
#172
0 Frags +
ChipperSo when i load up tf2 all settings are set to low but the model detail is on medium, how can i make it so this is on low aswell? Because if i set it to low and load up tf2 again it goes back to medium.

Edit: Lol i had facial features enabled. disabled them and now low model detail

I guess i could also ask is Tri-linear the best filtering mode to go with? If not how can i edit this to bilinear?

mat_trilinear 0 should just be Bilinear I usually leave it at 1 because you don't get as obvious of a circle around you.

[quote=Chipper]So when i load up tf2 all settings are set to low but the model detail is on medium, how can i make it so this is on low aswell? Because if i set it to low and load up tf2 again it goes back to medium.

Edit: Lol i had facial features enabled. disabled them and now low model detail

I guess i could also ask is Tri-linear the best filtering mode to go with? If not how can i edit this to bilinear?[/quote]

mat_trilinear 0 should just be Bilinear I usually leave it at 1 because you don't get as obvious of a circle around you.
173
#173
0 Frags +
ComangliaChipperSo when i load up tf2 all settings are set to low but the model detail is on medium, how can i make it so this is on low aswell? Because if i set it to low and load up tf2 again it goes back to medium.

Edit: Lol i had facial features enabled. disabled them and now low model detail

I guess i could also ask is Tri-linear the best filtering mode to go with? If not how can i edit this to bilinear?

mat_trilinear 0 should just be Bilinear I usually leave it at 1 because you don't get as obvious of a circle around you.

Yeah i noticed that, ok one more thing is there a way to keep facial features on while still keeping the model detail on low?

[quote=Comanglia][quote=Chipper]So when i load up tf2 all settings are set to low but the model detail is on medium, how can i make it so this is on low aswell? Because if i set it to low and load up tf2 again it goes back to medium.

Edit: Lol i had facial features enabled. disabled them and now low model detail

I guess i could also ask is Tri-linear the best filtering mode to go with? If not how can i edit this to bilinear?[/quote]

mat_trilinear 0 should just be Bilinear I usually leave it at 1 because you don't get as obvious of a circle around you.[/quote]

Yeah i noticed that, ok one more thing is there a way to keep facial features on while still keeping the model detail on low?
174
#174
0 Frags +

// Enable facial features -- turning them on lowers framerate by 5ish%
r_eyes 1
r_flex 1
r_lod 1 // Needs to be set to 1, otherwise they will still be disabled.
r_rootlod 1
r_teeth 1

// Enable facial features -- turning them on lowers framerate by 5ish%
r_eyes 1
r_flex 1
r_lod 1 // Needs to be set to 1, otherwise they will still be disabled.
r_rootlod 1
r_teeth 1
175
#175
0 Frags +
ChipperComangliaChipperSo when i load up tf2 all settings are set to low but the model detail is on medium, how can i make it so this is on low aswell? Because if i set it to low and load up tf2 again it goes back to medium.

Edit: Lol i had facial features enabled. disabled them and now low model detail

I guess i could also ask is Tri-linear the best filtering mode to go with? If not how can i edit this to bilinear?

mat_trilinear 0 should just be Bilinear I usually leave it at 1 because you don't get as obvious of a circle around you.

Yeah i noticed that, ok one more thing is there a way to keep facial features on while still keeping the model detail on low?

Technically yes, the in game menu will still show "medium" but just turning facial feature on shouldn't effect much else of the player model.

[quote=Chipper][quote=Comanglia][quote=Chipper]So when i load up tf2 all settings are set to low but the model detail is on medium, how can i make it so this is on low aswell? Because if i set it to low and load up tf2 again it goes back to medium.

Edit: Lol i had facial features enabled. disabled them and now low model detail

I guess i could also ask is Tri-linear the best filtering mode to go with? If not how can i edit this to bilinear?[/quote]

mat_trilinear 0 should just be Bilinear I usually leave it at 1 because you don't get as obvious of a circle around you.[/quote]

Yeah i noticed that, ok one more thing is there a way to keep facial features on while still keeping the model detail on low?[/quote]

Technically yes, the in game menu will still show "medium" but just turning facial feature on shouldn't effect much else of the player model.
176
#176
0 Frags +
ChipperComangliaChipperSo when i load up tf2 all settings are set to low but the model detail is on medium, how can i make it so this is on low aswell? Because if i set it to low and load up tf2 again it goes back to medium.

Edit: Lol i had facial features enabled. disabled them and now low model detail

I guess i could also ask is Tri-linear the best filtering mode to go with? If not how can i edit this to bilinear?

mat_trilinear 0 should just be Bilinear I usually leave it at 1 because you don't get as obvious of a circle around you.

Yeah i noticed that, ok one more thing is there a way to keep facial features on while still keeping the model detail on low?

I'm pretty sure that r_lod 1 will set model detail to medium no matter what your other settings are, but facial features won't work if r_lod is set to 0.

[quote=Chipper][quote=Comanglia][quote=Chipper]So when i load up tf2 all settings are set to low but the model detail is on medium, how can i make it so this is on low aswell? Because if i set it to low and load up tf2 again it goes back to medium.

Edit: Lol i had facial features enabled. disabled them and now low model detail

I guess i could also ask is Tri-linear the best filtering mode to go with? If not how can i edit this to bilinear?[/quote]

mat_trilinear 0 should just be Bilinear I usually leave it at 1 because you don't get as obvious of a circle around you.[/quote]

Yeah i noticed that, ok one more thing is there a way to keep facial features on while still keeping the model detail on low?[/quote]

I'm pretty sure that r_lod 1 will set model detail to medium no matter what your other settings are, but facial features won't work if r_lod is set to 0.
177
#177
0 Frags +
ComangliaChipperComangliaChipperSo when i load up tf2 all settings are set to low but the model detail is on medium, how can i make it so this is on low aswell? Because if i set it to low and load up tf2 again it goes back to medium.

Edit: Lol i had facial features enabled. disabled them and now low model detail

I guess i could also ask is Tri-linear the best filtering mode to go with? If not how can i edit this to bilinear?

mat_trilinear 0 should just be Bilinear I usually leave it at 1 because you don't get as obvious of a circle around you.

Yeah i noticed that, ok one more thing is there a way to keep facial features on while still keeping the model detail on low?

Technically yes, the in game menu will still show "medium" but just turning facial feature on shouldn't effect much else of the player model.

Ok, thank you

[quote=Comanglia][quote=Chipper][quote=Comanglia][quote=Chipper]So when i load up tf2 all settings are set to low but the model detail is on medium, how can i make it so this is on low aswell? Because if i set it to low and load up tf2 again it goes back to medium.

Edit: Lol i had facial features enabled. disabled them and now low model detail

I guess i could also ask is Tri-linear the best filtering mode to go with? If not how can i edit this to bilinear?[/quote]

mat_trilinear 0 should just be Bilinear I usually leave it at 1 because you don't get as obvious of a circle around you.[/quote]

Yeah i noticed that, ok one more thing is there a way to keep facial features on while still keeping the model detail on low?[/quote]

Technically yes, the in game menu will still show "medium" but just turning facial feature on shouldn't effect much else of the player model.[/quote]
Ok, thank you
178
#178
0 Frags +

Hey there! Hopefully this is an easy question. What command do I change to get a normal color for my UGC badge?

http://i.imgur.com/zSoYrEe.png

Hey there! Hopefully this is an easy question. What command do I change to get a normal color for my UGC badge?

http://i.imgur.com/zSoYrEe.png
179
#179
0 Frags +
luxorHey there! Hopefully this is an easy question. What command do I change to get a normal color for my UGC badge?

http://i.imgur.com/zSoYrEe.png

That is the normal colour, genuine items appear as green in your backpack. You can find the quality colour for genuine in clientscheme and make it the same as the unique ones though.

[quote=luxor]Hey there! Hopefully this is an easy question. What command do I change to get a normal color for my UGC badge?

http://i.imgur.com/zSoYrEe.png[/quote]

That is the normal colour, genuine items appear as green in your backpack. You can find the quality colour for genuine in clientscheme and make it the same as the unique ones though.
180
#180
0 Frags +
_KermitluxorHey there! Hopefully this is an easy question. What command do I change to get a normal color for my UGC badge?

http://i.imgur.com/zSoYrEe.png

That is the normal colour, genuine items appear as green in your backpack. You can find the quality colour for genuine in clientscheme and make it the same as the unique ones though.

I think he means the medal itself?

[quote=_Kermit][quote=luxor]Hey there! Hopefully this is an easy question. What command do I change to get a normal color for my UGC badge?

http://i.imgur.com/zSoYrEe.png[/quote]

That is the normal colour, genuine items appear as green in your backpack. You can find the quality colour for genuine in clientscheme and make it the same as the unique ones though.[/quote]

I think he means the medal itself?
1 ⋅⋅ 3 4 5 6 7 8 9 ⋅⋅ 27
Please sign in through STEAM to post a comment.