Upvote Upvoted 304 Downvote Downvoted
1 ⋅⋅ 21 22 23 24 25 26
Comanglia's Config / FPS Guide
posted in Customization
691
#691
2 Frags +

^what she said, I don't update this anymore

^what she said, I don't update this anymore
692
#692
0 Frags +

sup dude.
ive been using ur config for ages but I downloaded the mid range pc and how can I get my ks sheens to show?

sup dude.
ive been using ur config for ages but I downloaded the mid range pc and how can I get my ks sheens to show?
693
#693
1 Frags +
aidanksup dude.
ive been using ur config for ages but I downloaded the mid range pc and how can I get my ks sheens to show?

probably dx8

[quote=aidank]sup dude.
ive been using ur config for ages but I downloaded the mid range pc and how can I get my ks sheens to show?[/quote]
probably dx8
694
#694
3 Frags +

-dxlevel 90

-dxlevel 90
695
#695
0 Frags +

thanks

thanks
696
#696
2 Frags +

I'd like to imagine it's common knowledge at this point but DX8 support has been axed by Nvidia/AMD in their newer drivers, particles and other things will now fail to load etc.

For people who prefer the DX8 Visual style over dx9, this will get you much closer to it:

r_ambientboost 0
r_rimlight 0
r_worldlights 0
mat_phong 0
mat_specular 0
mat_disable_lightwarp 1
mat_hdr_level 0
mat_monitorgamma 1.9

Also the windows 10 creators update completely breaks m_rawinput 0 so that it completely ignores slow mouse inputs, this applies to CS:GO as well. Welcome to 2017.

wrong post lol, oh well

I'd like to imagine it's common knowledge at this point but DX8 support has been axed by Nvidia/AMD in their newer drivers, particles and other things will now fail to load etc.

For people who prefer the DX8 Visual style over dx9, this will get you much closer to it:

r_ambientboost 0
r_rimlight 0
r_worldlights 0
mat_phong 0
mat_specular 0
mat_disable_lightwarp 1
mat_hdr_level 0
mat_monitorgamma 1.9

Also the windows 10 creators update completely breaks m_rawinput 0 so that it completely ignores slow mouse inputs, this applies to CS:GO as well. Welcome to 2017.

wrong post lol, oh well
697
#697
3 Frags +

Updated the files with some conservative changes listed by mastercoms
http://timfortress.today/pages/fps.html
changes can be found here

Updated the files with some conservative changes listed by mastercoms
http://timfortress.today/pages/fps.html
changes can be found [url=https://gist.github.com/mastercoms/f54f6476e0f2e4bdcf860ef902f1f93f]here[/url]
698
#698
0 Frags +
sageUpdated the files with some conservative changes listed by mastercoms
http://www88.zippyshare.com/v/eSiscEag/file.html
changes can be found here

You forgot to comment out the settings listed under remove.

[quote=sage]Updated the files with some conservative changes listed by mastercoms
http://www88.zippyshare.com/v/eSiscEag/file.html
changes can be found [url=https://gist.github.com/mastercoms/f54f6476e0f2e4bdcf860ef902f1f93f]here[/url][/quote]
You forgot to comment out the settings listed under remove.
699
#699
1 Frags +
mastercomssageUpdated the files with some conservative changes listed by mastercoms
http://www88.zippyshare.com/v/eSiscEag/file.html
changes can be found here
You forgot to comment out the settings listed under remove.

WOOPS, totally missed that last paragraph, udpated !

[quote=mastercoms][quote=sage]Updated the files with some conservative changes listed by mastercoms
http://www88.zippyshare.com/v/eSiscEag/file.html
changes can be found [url=https://gist.github.com/mastercoms/f54f6476e0f2e4bdcf860ef902f1f93f]here[/url][/quote]
You forgot to comment out the settings listed under remove.[/quote]
WOOPS, totally missed that last paragraph, udpated !
700
#700
0 Frags +

I've updated the changes. https://gist.github.com/mastercoms/f54f6476e0f2e4bdcf860ef902f1f93f

I've updated the changes. https://gist.github.com/mastercoms/f54f6476e0f2e4bdcf860ef902f1f93f
701
#701
0 Frags +

Way too many pages to go through, sorry if this has been answered. In the toaster config it says "mat_specular 0
mat_trilinear 0" but in the config it says if they are both set to 0 the fps are worse, what do i do?

Way too many pages to go through, sorry if this has been answered. In the toaster config it says "mat_specular 0
mat_trilinear 0" but in the config it says if they are both set to 0 the fps are worse, what do i do?
702
#702
0 Frags +

in my experience setting both to 1 gives the highest fps. you can experiment yourself with the benchmark demo http://www.teamfortress.tv/7598/tf2-benchmarks

edit: i should clarify that this was using comanglia's config previous to the recent changes

in my experience setting both to 1 gives the highest fps. you can experiment yourself with the benchmark demo http://www.teamfortress.tv/7598/tf2-benchmarks

edit: i should clarify that this was using comanglia's config previous to the recent changes
703
#703
1 Frags +
syphWay too many pages to go through, sorry if this has been answered. In the toaster config it says "mat_specular 0
mat_trilinear 0" but in the config it says if they are both set to 0 the fps are worse, what do i do?

if the bottleneck is the graphics card i guess using those settings would help, thats probably why its in the toaster settings

santababyin my experience setting both to 1 gives the highest fps. you can experiment yourself with the benchmark demo http://www.teamfortress.tv/7598/tf2-benchmarkss

can you link your benchmark? whats your setup

[quote=syph]Way too many pages to go through, sorry if this has been answered. In the toaster config it says "mat_specular 0
mat_trilinear 0" but in the config it says if they are both set to 0 the fps are worse, what do i do?[/quote]
if the bottleneck is the graphics card i guess using those settings would help, thats probably why its in the toaster settings
[quote=santababy]in my experience setting both to 1 gives the highest fps. you can experiment yourself with the benchmark demo http://www.teamfortress.tv/7598/tf2-benchmarkss[/quote]

can you link your benchmark? whats your setup
704
#704
1 Frags +
syphWay too many pages to go through, sorry if this has been answered. In the toaster config it says "mat_specular 0
mat_trilinear 0" but in the config it says if they are both set to 0 the fps are worse, what do i do?

I gain 5-10 fps with them both at 0 compared to 1

[quote=syph]Way too many pages to go through, sorry if this has been answered. In the toaster config it says "mat_specular 0
mat_trilinear 0" but in the config it says if they are both set to 0 the fps are worse, what do i do?[/quote]

I gain 5-10 fps with them both at 0 compared to 1
705
#705
0 Frags +

Hey,i'm trying to find why my bullet hole dust just wont turn off

i created a /scripts/ in my custom stuff and put the .txt inside it and it doesn't change anything

do i need to turn it into a vpk?

Hey,i'm trying to find why my bullet hole dust just wont turn off

i created a /scripts/ in my custom stuff and put the .txt inside it and it doesn't change anything

do i need to turn it into a vpk?
706
#706
-2 Frags +

================================= FIX FOUND =================================

It is a HUD problem. If anyone is having this issue please reinstall you HUD.
(Thanks to GrinReaper)

==========================================================================

I just installed "Max FPS for High Quality PCs" at dxlevel 81 and it did this

I CAN'T SEE ANYTHING

I have tried:

* Verifying my files
* Puting "-dxlevel 70 -mat_forcehardwaresync 0" in launch options
* hud_reloadscheme

I was using transparent viewmodels when I was on dx9 I don't know if there are any files left over or if that is a problem

Please help!!

================================= FIX FOUND =================================

It is a HUD problem. If anyone is having this issue please reinstall you HUD.
(Thanks to GrinReaper)

==========================================================================


I just installed "Max FPS for High Quality PCs" at dxlevel 81 and it did [url=https://imgur.com/a/YCvyQ]this[/url]

I CAN'T SEE ANYTHING

I have tried:

* Verifying my files
* Puting "-dxlevel 70 -mat_forcehardwaresync 0" in launch options
* hud_reloadscheme

I was using transparent viewmodels when I was on dx9 I don't know if there are any files left over or if that is a problem

Please help!!
707
#707
1 Frags +
Metnanuff words

First of all why in the world would you put -dxlevel 70 in tf2 that's asking for your game not to work.
So remove -dxlevel 70 and use 95 or 81

Secondly I don't think that pink/black screen is a verify files issue its more HUD related. (Probably your HUD is broken)

And lastly Comanglia did say he wasn't updating this config anymore so don't expect an answer, just use this one

[quote=Metna]nuff words[/quote]

First of all why in the world would you put -dxlevel 70 in tf2 that's asking for your game not to work.
So remove -dxlevel 70 and use 95 or 81

Secondly I don't think that pink/black screen is a verify files issue its more HUD related. (Probably your HUD is broken)

And lastly Comanglia did say he wasn't updating this config anymore so don't expect an answer, just use [url=http://www.teamfortress.tv/42867/mastercomfig-fps-customization-config]this one[/url]
708
#708
0 Frags +
GrinReaperMetnanuff words
First of all why in the world would you put -dxlevel 70 in tf2 that's asking for your game not to work.
So remove -dxlevel 70 and use 95 or 81

Secondly I don't think that pink/black screen is a verify files issue its more HUD related. (Probably your HUD is broken)

And lastly Comanglia did say he wasn't updating this config anymore so don't expect an answer, just use this one

I didn't think dx7 would work but I looked up how to fix this and someone said to it that so I tried

however you were completely right about it being a HUD issues so thank you very much :)

[quote=GrinReaper][quote=Metna]nuff words[/quote]

First of all why in the world would you put -dxlevel 70 in tf2 that's asking for your game not to work.
So remove -dxlevel 70 and use 95 or 81

Secondly I don't think that pink/black screen is a verify files issue its more HUD related. (Probably your HUD is broken)

And lastly Comanglia did say he wasn't updating this config anymore so don't expect an answer, just use [url=http://www.teamfortress.tv/42867/mastercomfig-fps-customization-config]this one[/url][/quote]

I didn't think dx7 would work but I looked up how to fix this and someone said to it that so I tried

however you were completely right about it being a HUD issues so thank you very much :)
709
#709
1 Frags +

It's because of your transparent viewmodels, they only work on dx level 90+ iirc

It's because of your transparent viewmodels, they only work on dx level 90+ iirc
710
#710
1 Frags +
Metnawords

No problem man :D

[quote=Metna]words[/quote]

No problem man :D
711
#711
0 Frags +

Hello, friend-os
I am using the high quality PC config and i cannot get the enviornmental shadows to go away. I checked ingame and
r_shadowmaxrendered 0
r_shadowrendertotexture 0
r_shadows 0
nb_shadow_dist 0
all of these are on zero as they are supposed to be. Yet i can see shadows all over the map. Same for bloom from lamps.
I don't even know if this is a cfg problem but i dont know where else to go.

Hello, friend-os
I am using the high quality PC config and i cannot get the enviornmental shadows to go away. I checked ingame and
r_shadowmaxrendered 0
r_shadowrendertotexture 0
r_shadows 0
nb_shadow_dist 0
all of these are on zero as they are supposed to be. Yet i can see shadows all over the map. Same for bloom from lamps.
I don't even know if this is a cfg problem but i dont know where else to go.
712
#712
0 Frags +
MijuHello, friend-os
I am using the high quality PC config and i cannot get the enviornmental shadows to go away. I checked ingame and
r_shadowmaxrendered 0
r_shadowrendertotexture 0
r_shadows 0
nb_shadow_dist 0
all of these are on zero as they are supposed to be. Yet i can see shadows all over the map. Same for bloom from lamps.
I don't even know if this is a cfg problem but i dont know where else to go.

those control entity shadows, not map shadows. without shadows, the map would be completely bright (mat_fullbright 1)

[quote=Miju]Hello, friend-os
I am using the high quality PC config and i cannot get the enviornmental shadows to go away. I checked ingame and
r_shadowmaxrendered 0
r_shadowrendertotexture 0
r_shadows 0
nb_shadow_dist 0
all of these are on zero as they are supposed to be. Yet i can see shadows all over the map. Same for bloom from lamps.
I don't even know if this is a cfg problem but i dont know where else to go.[/quote]
those control entity shadows, not map shadows. without shadows, the map would be completely bright (mat_fullbright 1)
713
#713
0 Frags +
MijuHello, friend-os
I am using the high quality PC config and i cannot get the enviornmental shadows to go away. I checked ingame and
r_shadowmaxrendered 0
r_shadowrendertotexture 0
r_shadows 0
nb_shadow_dist 0
all of these are on zero as they are supposed to be. Yet i can see shadows all over the map. Same for bloom from lamps.
I don't even know if this is a cfg problem but i dont know where else to go.

Clean TF2 is an option to get shadowless maps / unlit materials / fullbright without sv_cheats. That said it completely breaks on sv_pure last I checked, so you need to know what servers you're going on before you do that.

[quote=Miju]Hello, friend-os
I am using the high quality PC config and i cannot get the enviornmental shadows to go away. I checked ingame and
r_shadowmaxrendered 0
r_shadowrendertotexture 0
r_shadows 0
nb_shadow_dist 0
all of these are on zero as they are supposed to be. Yet i can see shadows all over the map. Same for bloom from lamps.
I don't even know if this is a cfg problem but i dont know where else to go.[/quote]
Clean TF2 is an option to get shadowless maps / unlit materials / fullbright without sv_cheats. That said it completely breaks on sv_pure last I checked, so you need to know what servers you're going on before you do that.
714
#714
0 Frags +
mastercomsMijuHello, friend-os
I am using the high quality PC config and i cannot get the enviornmental shadows to go away. I checked ingame and
r_shadowmaxrendered 0
r_shadowrendertotexture 0
r_shadows 0
nb_shadow_dist 0
all of these are on zero as they are supposed to be. Yet i can see shadows all over the map. Same for bloom from lamps.
I don't even know if this is a cfg problem but i dont know where else to go.
those control entity shadows, not map shadows. without shadows, the map would be completely bright (mat_fullbright 1)

I have not tried that yet thanks. I'm gonna try that when I get home.

[quote=mastercoms][quote=Miju]Hello, friend-os
I am using the high quality PC config and i cannot get the enviornmental shadows to go away. I checked ingame and
r_shadowmaxrendered 0
r_shadowrendertotexture 0
r_shadows 0
nb_shadow_dist 0
all of these are on zero as they are supposed to be. Yet i can see shadows all over the map. Same for bloom from lamps.
I don't even know if this is a cfg problem but i dont know where else to go.[/quote]
those control entity shadows, not map shadows. without shadows, the map would be completely bright (mat_fullbright 1)[/quote]

I have not tried that yet thanks. I'm gonna try that when I get home.
715
#715
1 Frags +

it doesn't work on sv_cheats 0, there's no way to remove the map shadows on sv_pure 2/cheats 0 i believe. dx8 might make them less noticeable

it doesn't work on sv_cheats 0, there's no way to remove the map shadows on sv_pure 2/cheats 0 i believe. dx8 might make them less noticeable
716
#716
0 Frags +
gemmit doesn't work on sv_cheats 0, there's no way to remove the map shadows on sv_pure 2/cheats 0 i believe. dx8 might make them less noticeable

can confirm :(

i guess its just normal that everything feels different for me because i am on a completely new setup with a new monitor and everything

[quote=gemm]it doesn't work on sv_cheats 0, there's no way to remove the map shadows on sv_pure 2/cheats 0 i believe. dx8 might make them less noticeable[/quote]
can confirm :(

i guess its just normal that everything feels different for me because i am on a completely new setup with a new monitor and everything
717
#717
0 Frags +

This might have been asked, but I don't want to look through 24 pages worth. How do I get it to show my avatar in the bottom left of the screen while in game?

This might have been asked, but I don't want to look through 24 pages worth. How do I get it to show my avatar in the bottom left of the screen while in game?
718
#718
0 Frags +
Active_procrastinatorThis might have been asked, but I don't want to look through 24 pages worth. How do I get it to show my avatar in the bottom left of the screen while in game?

cl_hud_playerclass_use_playermodel 1

[quote=Active_procrastinator]This might have been asked, but I don't want to look through 24 pages worth. How do I get it to show my avatar in the bottom left of the screen while in game?[/quote]
cl_hud_playerclass_use_playermodel 1
719
#719
-1 Frags +
mastercomsActive_procrastinatorThis might have been asked, but I don't want to look through 24 pages worth. How do I get it to show my avatar in the bottom left of the screen while in game?cl_hud_playerclass_use_playermodel 1

Edit: found answer to question, thanks for the help.

[quote=mastercoms][quote=Active_procrastinator]This might have been asked, but I don't want to look through 24 pages worth. How do I get it to show my avatar in the bottom left of the screen while in game?[/quote]
cl_hud_playerclass_use_playermodel 1[/quote]
Edit: found answer to question, thanks for the help.
720
#720
0 Frags +

After installing this config, for some reason in spectator mode I can't see the player count of both teams at the top of the screen in arena mode (I play a bunch of freak fortress 2). It only shows up when I'm respawned/alive. Any help? :(

After installing this config, for some reason in spectator mode I can't see the player count of both teams at the top of the screen in arena mode (I play a bunch of freak fortress 2). It only shows up when I'm respawned/alive. Any help? :(
1 ⋅⋅ 21 22 23 24 25 26
Please sign in through STEAM to post a comment.