Upvote Upvoted 279 Downvote Downvoted
1 ⋅⋅ 65 66 67 68 69 70 71 72
mastercomfig - fps/customization config
posted in Customization
2011
#2011
1 Frags +

When launching the game the console tells me there is an unknown command:

Medium Low preset selected
'user/define_modules' not present; not executing.
'modules.txt' not present; not executing.
'user/modules_run' not present; not executing.
Modules applied
'addons/badgpu' not present; not executing.
'addons/flat-mouse' not present; not executing.
'addons/lowmem' not present; not executing.
No Tutorial addon applied
Null-Cancelling Movement addon applied
'addons/transparent-viewmodels' not present; not executing.
'user/addons' not present; not executing.
Unknown command "?"
Autoexec start
Autoexec end
'user/select_modules' not present; not executing.
Pov-Record 2.0.5 loaded
Record demos from tournament servers

It doesn't seem to come from my autoexec either as I have echo statements at the start and at the end of that and the unknown command happens before those. Does this mean something went wrong?

When launching the game the console tells me there is an unknown command:

Medium Low preset selected
'user/define_modules' not present; not executing.
'modules.txt' not present; not executing.
'user/modules_run' not present; not executing.
Modules applied
'addons/badgpu' not present; not executing.
'addons/flat-mouse' not present; not executing.
'addons/lowmem' not present; not executing.
No Tutorial addon applied
Null-Cancelling Movement addon applied
'addons/transparent-viewmodels' not present; not executing.
'user/addons' not present; not executing.
[b]Unknown command "?"[/b]
Autoexec start
Autoexec end
'user/select_modules' not present; not executing.
Pov-Record 2.0.5 loaded
Record demos from tournament servers

It doesn't seem to come from my autoexec either as I have echo statements at the start and at the end of that and the unknown command happens before those. Does this mean something went wrong?
2012
#2012
0 Frags +
kittyWhen launching the game the console tells me there is an unknown command:

Medium Low preset selected
'user/define_modules' not present; not executing.
'modules.txt' not present; not executing.
'user/modules_run' not present; not executing.
Modules applied
'addons/badgpu' not present; not executing.
'addons/flat-mouse' not present; not executing.
'addons/lowmem' not present; not executing.
No Tutorial addon applied
Null-Cancelling Movement addon applied
'addons/transparent-viewmodels' not present; not executing.
'user/addons' not present; not executing.
Unknown command "?"
Autoexec start
Autoexec end
'user/select_modules' not present; not executing.
Pov-Record 2.0.5 loaded
Record demos from tournament servers

It doesn't seem to come from my autoexec either as I have echo statements at the start and at the end of that and the unknown command happens before those. Does this mean something went wrong?

Did you edit or open the VPK? It can cause encoding issues.

fiestaAdditional files from your website, mastercom zip package:: https://puu.sh/FxYW0/42f081a810.png

I don't really support the package, but I'm not sure what you are seeing that you need to uncomment.

[quote=kitty]When launching the game the console tells me there is an unknown command:

Medium Low preset selected
'user/define_modules' not present; not executing.
'modules.txt' not present; not executing.
'user/modules_run' not present; not executing.
Modules applied
'addons/badgpu' not present; not executing.
'addons/flat-mouse' not present; not executing.
'addons/lowmem' not present; not executing.
No Tutorial addon applied
Null-Cancelling Movement addon applied
'addons/transparent-viewmodels' not present; not executing.
'user/addons' not present; not executing.
[b]Unknown command "?"[/b]
Autoexec start
Autoexec end
'user/select_modules' not present; not executing.
Pov-Record 2.0.5 loaded
Record demos from tournament servers

It doesn't seem to come from my autoexec either as I have echo statements at the start and at the end of that and the unknown command happens before those. Does this mean something went wrong?[/quote]
Did you edit or open the VPK? It can cause encoding issues.

[quote=fiesta]Additional files from your website, mastercom zip package:: https://puu.sh/FxYW0/42f081a810.png[/quote]
I don't really support the package, but I'm not sure what you are seeing that you need to uncomment.
2013
#2013
0 Frags +
mastercomsDid you edit or open the VPK? It can cause encoding issues.

No, I haven't edited or opened the VPK file. I downloaded the newest release and installed it again just to be sure but the unknown command persists.

[quote=mastercoms]Did you edit or open the VPK? It can cause encoding issues.[/quote]

No, I haven't edited or opened the VPK file. I downloaded the newest release and installed it again just to be sure but the unknown command persists.
2014
#2014
0 Frags +
kittyNo, I haven't edited or opened the VPK file. I downloaded the newest release and installed it again just to be sure but the unknown command persists.

What is the encoding on your autoexec.cfg? It is UTF-8 with BOM? That might be the problem. Try using ASCII or UTF-8 without BOM encoding.

[quote=kitty]No, I haven't edited or opened the VPK file. I downloaded the newest release and installed it again just to be sure but the unknown command persists.[/quote]
What is the encoding on your autoexec.cfg? It is UTF-8 with BOM? That might be the problem. Try using ASCII or UTF-8 without BOM encoding.
2015
#2015
0 Frags +

Thank you so much, changing the encoding to UTF-8 without BOM fixed it.

Thank you so much, changing the encoding to UTF-8 without BOM fixed it.
2016
#2016
0 Frags +

In mastercomfig low, is it possible to have good texture on the sniper scope (when you zoom) ?

In mastercomfig low, is it possible to have good texture on the sniper scope (when you zoom) ?
2017
#2017
0 Frags +
ScoutmanIn mastercomfig low, is it possible to have good texture on the sniper scope (when you zoom) ?

You need to increase the textures module.

[quote=Scoutman]In mastercomfig low, is it possible to have good texture on the sniper scope (when you zoom) ?[/quote]
You need to increase the textures module.
2018
#2018
4 Frags +

8.100.0 released with performance improvements galore and bug fixes too.

Changelog
Support me

This release took 14 hours to produce. If you like the work I do, consider supporting me!

Rest in peace, Rick May.

[url=https://mastercomfig.com/download]8.100.0[/url] released with performance improvements galore and bug fixes too.

[url=https://github.com/mastercoms/mastercomfig/releases/tag/8.100.0]Changelog[/url]
[url=https://docs.mastercomfig.com/en/stable/support_me/]Support me[/url]

This release took 14 hours to produce. If you like the work I do, consider supporting me!

Rest in peace, Rick May.
2019
#2019
2 Frags +

8.100.1 released with performance improvements and a security fix.

Changelog
Support me

This release took 5 hours to produce. If you like the work I do, consider supporting me!

[url=https://mastercomfig.com/download]8.100.1[/url] released with performance improvements and a security fix.

[url=https://github.com/mastercoms/mastercomfig/releases/tag/8.100.1]Changelog[/url]
[url=https://docs.mastercomfig.com/en/stable/support_me/]Support me[/url]

This release took 5 hours to produce. If you like the work I do, consider supporting me!
2020
#2020
2 Frags +

Is there any way to turn off just your own footsteps?

Is there any way to turn off just your own footsteps?
2021
#2021
0 Frags +
JulezIs there any way to turn off just your own footsteps?

I don't think so; there's no distinction between enemy and self footsteps.

[quote=Julez]Is there any way to turn off just your own footsteps?[/quote]
I don't think so; there's no distinction between enemy and self footsteps.
2022
#2022
3 Frags +

I just went from 8.100.0 to 8.100.1 and I did a quick benchmark, I went from 294fps in the benchmark to 266. I've not actually played the game properly with 8.100.1 but thought you might want to know.

Edit to say this was the medium preset, specs are a 3700x @stock and a 1080ti, also stock.

I just went from 8.100.0 to 8.100.1 and I did a quick benchmark, I went from 294fps in the benchmark to 266. I've not actually played the game properly with 8.100.1 but thought you might want to know.

Edit to say this was the medium preset, specs are a 3700x @stock and a 1080ti, also stock.
2023
#2023
2 Frags +

8.100.2 released with bug fixes.

Changelog
Support me

This release took 3 hours to produce. If you like the work I do, consider supporting me!

_KermitI just went from 8.100.0 to 8.100.1 and I did a quick benchmark, I went from 294fps in the benchmark to 266. I've not actually played the game properly with 8.100.1 but thought you might want to know.

Edit to say this was the medium preset, specs are a 3700x @stock and a 1080ti, also stock.

First off, thank you for the report! Keep in mind that timedemos can vary a lot and that 294FPS to 266FPS is a bit less than 0.36 milliseconds. That being said, fps_max 1000 was added, and unlike fps_max 0, it checks the frame time each frame, so you may find that setting it to 0 as instructed will improve performance. I am currently debating on whether or not to make 1000 or 0 the default, since the large majority of users will not encounter 1000FPS.

This change in FPS may have also been caused by datacachesize 208, instead of the old datacachesize 256. Please see if that changes anything, too. However, I would be wary about making it the default, as datacachesize 256 takes residency of the entire heap, instead of also allowing the hunk to allocate memory in that space, whiich may cause issues down the line.

[url=https://mastercomfig.com/download]8.100.2[/url] released with bug fixes.

[url=https://github.com/mastercomfig/mastercomfig/releases/tag/8.100.2]Changelog[/url]
[url=https://docs.mastercomfig.com/en/stable/support_me/]Support me[/url]

This release took 3 hours to produce. If you like the work I do, consider supporting me!

[quote=_Kermit]I just went from 8.100.0 to 8.100.1 and I did a quick benchmark, I went from 294fps in the benchmark to 266. I've not actually played the game properly with 8.100.1 but thought you might want to know.

Edit to say this was the medium preset, specs are a 3700x @stock and a 1080ti, also stock.[/quote]
First off, thank you for the report! Keep in mind that timedemos can vary a lot and that 294FPS to 266FPS is a bit less than 0.36 milliseconds. That being said, fps_max 1000 was added, and unlike fps_max 0, it checks the frame time each frame, so you may find that setting it to 0 as instructed will improve performance. I am currently debating on whether or not to make 1000 or 0 the default, since the large majority of users will not encounter 1000FPS.

This change in FPS may have also been caused by datacachesize 208, instead of the old datacachesize 256. Please see if that changes anything, too. However, I would be wary about making it the default, as datacachesize 256 takes residency of the entire heap, instead of also allowing the hunk to allocate memory in that space, whiich may cause issues down the line.
2024
#2024
0 Frags +

Is the flat mouse option the same as raw input? What are the benefits of leaving it on/off

Is the flat mouse option the same as raw input? What are the benefits of leaving it on/off
2025
#2025
0 Frags +
fenomenoIs the flat mouse option the same as raw input? What are the benefits of leaving it on/off

It's the same as raw input + sniper scope sensitivity 1:1 + no acceleration (-noforcemaccel -noforcemparms -noforcemspd)

[quote=fenomeno]Is the flat mouse option the same as raw input? What are the benefits of leaving it on/off[/quote]
It's the same as raw input + sniper scope sensitivity 1:1 + no acceleration (-noforcemaccel -noforcemparms -noforcemspd)
2026
#2026
0 Frags +

what is the command to see spy outlines when you spawn?

what is the command to see spy outlines when you spawn?
2027
#2027
0 Frags +

outlines=high in user/modules.cfg

https://docs.mastercomfig.com/en/stable/customization/modules/

outlines=high in user/modules.cfg

https://docs.mastercomfig.com/en/stable/customization/modules/
2028
#2028
0 Frags +

There is a weird problem with transparent viewmodels. For some reason Medium and Medium Low are fine, but whenever I use Low I would either get flashing red squares or a blue square with purple lines on my screen before I enter a server. I didn’t have this problem before. Another problem is that whenever I use transparent viewmodels for anything above Medium graphics some weapons wouldn’t be transparent while others are. But yeah that’s it, I hope you can fix these issues. Last thing is that these problems could possibly only affect me as I don’t know anyone else who has these issues so that’s my warning.

There is a weird problem with transparent viewmodels. For some reason Medium and Medium Low are fine, but whenever I use Low I would either get flashing red squares or a blue square with purple lines on my screen before I enter a server. I didn’t have this problem before. Another problem is that whenever I use transparent viewmodels for anything above Medium graphics some weapons wouldn’t be transparent while others are. But yeah that’s it, I hope you can fix these issues. Last thing is that these problems could possibly only affect me as I don’t know anyone else who has these issues so that’s my warning.
2029
#2029
4 Frags +

8.101.0 released with bug fixes and performance improvements.

Changelog
Support me

This release took 24 hours to produce. If you like the work I do, consider supporting me!

[url=https://mastercomfig.com/download]8.101.0[/url] released with bug fixes and performance improvements.

[url=https://github.com/mastercomfig/mastercomfig/releases/tag/8.101.0]Changelog[/url]
[url=https://docs.mastercomfig.com/en/stable/support_me/]Support me[/url]

This release took 24 hours to produce. If you like the work I do, consider supporting me!
2030
#2030
3 Frags +

8.101.1 released with bug and crash fixes.

Changelog
Support me

This release took 5 hours to produce. If you like the work I do, consider supporting me!

Updated recommended launch options to -novid -nojoy -nosteamcontroller -nohltv -particles 1

[url=https://mastercomfig.com/download]8.101.1[/url] released with bug and crash fixes.

[url=https://github.com/mastercomfig/mastercomfig/releases/tag/8.101.1]Changelog[/url]
[url=https://docs.mastercomfig.com/en/stable/support_me/]Support me[/url]

This release took 5 hours to produce. If you like the work I do, consider supporting me!

[b]Updated recommended launch options to [i]-novid -nojoy -nosteamcontroller -nohltv -particles 1[/i][/b]
2031
#2031
1 Frags +

do you know what cause this strange line on the team status when using medium low preset ?

https://imgur.com/a/S13wmq7

do you know what cause this strange line on the team status when using medium low preset ?

https://imgur.com/a/S13wmq7
2032
#2032
0 Frags +
Scoutmando you know what cause this strange line on the team status when using medium low preset ?

https://imgur.com/a/S13wmq7

Is that the party chat menu?

[quote=Scoutman]do you know what cause this strange line on the team status when using medium low preset ?

https://imgur.com/a/S13wmq7[/quote]
Is that the party chat menu?
2033
#2033
0 Frags +
mastercomsScoutmando you know what cause this strange line on the team status when using medium low preset ?

https://imgur.com/a/S13wmq7
Is that the party chat menu?

it's the timer and the team status control by hudmatchstatus.res

[quote=mastercoms][quote=Scoutman]do you know what cause this strange line on the team status when using medium low preset ?

https://imgur.com/a/S13wmq7[/quote]
Is that the party chat menu?[/quote]
it's the timer and the team status control by hudmatchstatus.res
2034
#2034
0 Frags +

Yes but I mean the black box that only appears on medium low for you. I know that sometimes comes up from party chat. Is there any way you can check where that's coming from, perhaps by using party chat, or vgui_drawtree in a local server?

Yes but I mean the black box that only appears on medium low for you. I know that sometimes comes up from party chat. Is there any way you can check where that's coming from, perhaps by using party chat, or vgui_drawtree in a local server?
2035
#2035
0 Frags +

DeathPanel (the team colored bg) in hudmatchstatus is the problem i guess, if i change the value the lines disappear:

https://imgur.com/a/zpAsYDa

DeathPanel (the team colored bg) in hudmatchstatus is the problem i guess, if i change the value the lines disappear:

https://imgur.com/a/zpAsYDa
2036
#2036
4 Frags +

8.101.2 released with bug fixes.

Changelog
Support me

This release took 3 hours to produce. If you like the work I do, consider supporting me!

[url=https://mastercomfig.com/download]8.101.2[/url] released with bug fixes.

[url=https://github.com/mastercomfig/mastercomfig/releases/tag/8.101.2]Changelog[/url]
[url=https://docs.mastercomfig.com/en/stable/support_me/]Support me[/url]

This release took 3 hours to produce. If you like the work I do, consider supporting me!
2037
#2037
0 Frags +

is there a command to make the surface of water transparent to override the config?

edit: nvm, it's "r_waterdrawrefraction 1"

is there a command to make the surface of water transparent to override the config?

edit: nvm, it's "r_waterdrawrefraction 1"
2038
#2038
1 Frags +

save_replay CTD
Tested with clean install. Attempting to save a replay (on a server that supports them) crashes the game. Remove the mastercomfig .vpk and it works fine. Friend tried it with the same result. Should be replicable.

[b]save_replay CTD[/b]
Tested with clean install. Attempting to save a replay (on a server that supports them) crashes the game. Remove the mastercomfig .vpk and it works fine. Friend tried it with the same result. Should be replicable.
2039
#2039
3 Frags +

8.102.0 & 8.102.1 released with bug fixes and performance optimizations.

Changelog for 8.102.0
Changelog for 8.102.1
Support me

This release took 22 hours to produce. If you like the work I do, consider supporting me!

[url=https://mastercomfig.com/download]8.102.0 & 8.102.1[/url] released with bug fixes and performance optimizations.

[url=https://github.com/mastercomfig/mastercomfig/releases/tag/8.102.0]Changelog for 8.102.0[/url]
[url=https://github.com/mastercomfig/mastercomfig/releases/tag/8.102.1]Changelog for 8.102.1[/url]
[url=https://docs.mastercomfig.com/en/latest/support_me/]Support me[/url]

This release took 22 hours to produce. If you like the work I do, consider supporting me!
2040
#2040
3 Frags +

Also I've noticed that you're using map.cfgs (ctf_foundry.cfg, ctf_gorge.cfg, ctf_hellfire.cfg, ctf_thundermountain.cfg) to exec comfig/mannpower.cfg. However these get exec'd only when you're the one hosting the game (listenserver tested, dedicated I assume), not when you join it.

Also I've noticed that you're using map.cfgs (ctf_foundry.cfg, ctf_gorge.cfg, ctf_hellfire.cfg, ctf_thundermountain.cfg) to exec comfig/mannpower.cfg. However these get exec'd only when you're the one hosting the game (listenserver tested, dedicated I assume), not when you join it.
1 ⋅⋅ 65 66 67 68 69 70 71 72
Please sign in through STEAM to post a comment.