Upvote Upvoted 0 Downvote Downvoted
lagging without high ping
posted in Q/A Help
1
#1
0 Frags +

game is getting steady fps/ping but just randomly (and now quite frequently) just freezes/stutters as if lagging, server connection issues sometimes
net_graph 3 is showing entities and otherplayers spiking up to the 1000s
anyone with or having had this problem have a neat fix?

game is getting steady fps/ping but just randomly (and now quite frequently) just freezes/stutters as if lagging, server connection issues sometimes
net_graph 3 is showing entities and otherplayers spiking up to the 1000s
anyone with or having had this problem have a neat fix?
2
#2
0 Frags +

how are you connected to internet?

how are you connected to internet?
3
#3
0 Frags +
molehow are you connected to internet?

ethernet cable

[quote=mole]how are you connected to internet?[/quote]
ethernet cable
4
#4
0 Frags +
Vourimolehow are you connected to internet?ethernet cable

straight to the router?

[quote=Vouri][quote=mole]how are you connected to internet?[/quote]
ethernet cable[/quote]

straight to the router?
5
#5
0 Frags +
moleVourimolehow are you connected to internet?ethernet cable
straight to the router?

yes

[quote=mole][quote=Vouri][quote=mole]how are you connected to internet?[/quote]
ethernet cable[/quote]

straight to the router?[/quote]
yes
6
#6
0 Frags +
VourimoleVourimolehow are you connected to internet?ethernet cable
straight to the router?
yes

Hm Idk then man..I had a similar issue but that was due to my connection method.

[quote=Vouri][quote=mole][quote=Vouri][quote=mole]how are you connected to internet?[/quote]
ethernet cable[/quote]

straight to the router?[/quote]
yes[/quote]

Hm Idk then man..I had a similar issue but that was due to my connection method.
7
#7
0 Frags +
moleVourimoleVourimolehow are you connected to internet?ethernet cable
straight to the router?
yes

Hm Idk then man..I had a similar issue but that was due to my connection method.

How did you fix it? I have this problem but I just use wifi.

[quote=mole][quote=Vouri][quote=mole][quote=Vouri][quote=mole]how are you connected to internet?[/quote]
ethernet cable[/quote]

straight to the router?[/quote]
yes[/quote]

Hm Idk then man..I had a similar issue but that was due to my connection method.[/quote]

How did you fix it? I have this problem but I just use wifi.
8
#8
0 Frags +

what are your net settings (interp, interp ratio, rate)? does it happen if you run under -default (or -autoconfig with your cfg backed up)?

what are your net settings (interp, interp ratio, rate)? does it happen if you run under -default (or -autoconfig with your cfg backed up)?
9
#9
2 Frags +
z3n1th_SC How did you fix it? I have this problem but I just use wifi.

Try using an ethernet cable

[quote=z3n1th_SC] How did you fix it? I have this problem but I just use wifi. [/quote]

Try using an ethernet cable
10
#10
2 Frags +

Run PingPlotter and see if it's something between you and your ISP that's screwing up.

https://www.pingplotter.com/

Run PingPlotter and see if it's something between you and your ISP that's screwing up.

https://www.pingplotter.com/
11
#11
0 Frags +

you might have a really slow hard drive, i used to have my game freeze for up to 5 seconds because i had a hdd that had 60 mb/s read and write

check out how fast your hdds are it might be the cause

you might have a really slow hard drive, i used to have my game freeze for up to 5 seconds because i had a hdd that had 60 mb/s read and write

check out how fast your hdds are it might be the cause
12
#12
-1 Frags +

I have been experiencing a similar thing. Some things are lagging and others not, but my ping is normal. Sometimes I'll kill someone and see their model disappear, but the damage number and death sound come way later (like nearly a second later).

It's really shitty for playing med cause I can't see projectiles half the time.

I have been experiencing a similar thing. Some things are lagging and others not, but my ping is normal. Sometimes I'll kill someone and see their model disappear, but the damage number and death sound come way later (like nearly a second later).

It's really shitty for playing med cause I can't see projectiles half the time.
13
#13
0 Frags +

had this happen some time ago when i ran the game on windowed

had this happen some time ago when i ran the game on windowed
14
#14
0 Frags +

I have another problem. Sometimes, my game and everything functioning in it (mumble, etc) just completely stop for one second or more. Anyone know a fix?

I have another problem. Sometimes, my game and everything functioning in it (mumble, etc) just completely stop for one second or more. Anyone know a fix?
15
#15
1 Frags +
Judgement-DayI have another problem. Sometimes, my game and everything functioning in it (mumble, etc) just completely stop for one second or more. Anyone know a fix?

Sometimes that kind of lag can be caused by malware/ adware. Do the following to remove any that may be on your computer.

First run some smaller scans that take less time (5- 10 min)
Junkware removal tool from MalwareBytes
https://www.malwarebytes.org/junkwareremovaltool/

Adw cleaner
https://toolslib.net/downloads/viewdownload/1-adwcleaner/

Malwarebytes
www.malwarebytes.org

Run a threat scan with MBAM, if it finds anything have MalwareBytes remove it. Then I would suggest doing a full system wide scan of your c drive with a custom scan with the following options. The MalwareBytes scans will take a while to finish.

https://gyazo.com/418f2df3e47b26cfa39070d92bff43a8

There are a lot of other things I would recommend trying but I dont want to make this post insanely long.

[quote=Judgement-Day]I have another problem. Sometimes, my game and everything functioning in it (mumble, etc) just completely stop for one second or more. Anyone know a fix?[/quote]

Sometimes that kind of lag can be caused by malware/ adware. Do the following to remove any that may be on your computer.

First run some smaller scans that take less time (5- 10 min)
Junkware removal tool from MalwareBytes
https://www.malwarebytes.org/junkwareremovaltool/

Adw cleaner
https://toolslib.net/downloads/viewdownload/1-adwcleaner/

Malwarebytes
www.malwarebytes.org

Run a threat scan with MBAM, if it finds anything have MalwareBytes remove it. Then I would suggest doing a full system wide scan of your c drive with a custom scan with the following options. The MalwareBytes scans will take a while to finish.

https://gyazo.com/418f2df3e47b26cfa39070d92bff43a8

There are a lot of other things I would recommend trying but I dont want to make this post insanely long.
Please sign in through STEAM to post a comment.