Upvote Upvoted 0 Downvote Downvoted
Custom Control Point icons and Materials
posted in Customization
1
#1
0 Frags +

so im trying to get custom control point icons to work for my custom hud. so far, ive follow what was said here : https://www.teamfortress.tv/19073/hud-editing-short-questions-quick-answers/?page=171
and follow the hierarchy in mkhud. i also copy + pasted the controlpointicon.res, controlpointprogressbar.res and controlpointcountdown.res from mkhud. i believe i saved all of my vmt's as transparent, and follow the instructions as to the dot as i can. however, when i load up into an empty server my control points look like this: https://imgur.com/a/YHWhSTb
most of the time they just show up as black or phasing in and out of it. however, if i stand in a certain position looking a certain way, they randomly work, such as like this:
https://imgur.com/a/FTXqWCG
i do not know what i did wrong. im thinking maybe its cuz i didnt save it as translucent in photoshop, but it did not prompt me with an option to do so. i saved it as a png, for reference. feel free to comment for my hierarchy/file setup and ill gladly link it.
any help is appreciated.

so im trying to get custom control point icons to work for my custom hud. so far, ive follow what was said here : https://www.teamfortress.tv/19073/hud-editing-short-questions-quick-answers/?page=171
and follow the hierarchy in mkhud. i also copy + pasted the controlpointicon.res, controlpointprogressbar.res and controlpointcountdown.res from mkhud. i believe i saved all of my vmt's as transparent, and follow the instructions as to the dot as i can. however, when i load up into an empty server my control points look like this: https://imgur.com/a/YHWhSTb
most of the time they just show up as black or phasing in and out of it. however, if i stand in a certain position looking a certain way, they randomly work, such as like this:
https://imgur.com/a/FTXqWCG
i do not know what i did wrong. im thinking maybe its cuz i didnt save it as translucent in photoshop, but it did not prompt me with an option to do so. i saved it as a png, for reference. feel free to comment for my hierarchy/file setup and ill gladly link it.
any help is appreciated.
2
#2
2 Frags +

did you follow

solly6EDIT 2: Fixed it by setting the shader to UnlitGeneric

if yes you may need to preload the materials into mainmenuoverride.res to bypass sv_pure if you're using it, though this shouldn't cause them to appear black

did you follow
[quote=solly6]EDIT 2: Fixed it by setting the shader to UnlitGeneric[/quote]

if yes you may need to preload the materials into mainmenuoverride.res to bypass sv_pure if you're using it, though this shouldn't cause them to appear black
3
#3
-1 Frags +
WeShallFallendid you followsolly6EDIT 2: Fixed it by setting the shader to UnlitGeneric
if yes you may need to preload the materials into mainmenuoverride.res to bypass sv_pure if you're using it, though this shouldn't cause them to appear black

THANK YOU. i hadnt read down that far. they work now. thanks so much.

[quote=WeShallFallen]did you follow
[quote=solly6]EDIT 2: Fixed it by setting the shader to UnlitGeneric[/quote]

if yes you may need to preload the materials into mainmenuoverride.res to bypass sv_pure if you're using it, though this shouldn't cause them to appear black[/quote]
THANK YOU. i hadnt read down that far. they work now. thanks so much.
Please sign in through STEAM to post a comment.