Upvote Upvoted 111 Downvote Downvoted
1 2 3 4 5 6
Transparent Viewmodels in any HUD
posted in Customization
31
#31
0 Frags +
Diogo_Rajadasthe thing is when i delete that everything goes back to normal

heres my my hudlayout
also using dx8 (if it is relevant)

You need to paste it after the

"Resource/HudLayout.res"
{

In other words above the //crosshairs line

Though as a warning, it will not work with dx8 once you put it in properly. dx9 is needed.

[quote=Diogo_Rajadas]the thing is when i delete that everything goes back to normal

heres my [url=http://www51.zippyshare.com/v/12273061/file.html]my hudlayout[/url]
also using dx8 (if it is relevant)[/quote]
You need to paste it after the [code]"Resource/HudLayout.res"
{[/code]
In other words above the //crosshairs line

Though as a warning, it will not work with dx8 once you put it in properly. dx9 is needed.
32
#32
0 Frags +

diego if you still don't understand just use this: https://www.dropbox.com/s/oa4cuprfktcwm6n/hudlayout.res.zip?dl=0

diego if you still don't understand just use this: https://www.dropbox.com/s/oa4cuprfktcwm6n/hudlayout.res.zip?dl=0
33
#33
-1 Frags +

could i use this method to get the old rocket view model back? if so how?

could i use this method to get the old rocket view model back? if so how?
34
#34
0 Frags +
Treshcould i use this method to get the old rocket view model back? if so how?

Nope. All this can do is make hud elements, viewmodels, and some already transparent world textures and models it seems, transparent. It doesn't in any way actually change how the viewmodels act or appear beyond its alpha.

[quote=Tresh]could i use this method to get the old rocket view model back? if so how?[/quote]
Nope. All this can do is make hud elements, viewmodels, and some already transparent world textures and models it seems, transparent. It doesn't in any way actually change how the viewmodels act or appear beyond its alpha.
35
#35
1 Frags +

Would someone please upload a folder with the files in their proper place? I can't seem to get this to work for the life of me :(

Would someone please upload a folder with the files in their proper place? I can't seem to get this to work for the life of me :(
36
#36
0 Frags +

I can get it to work on private servers but then go to comp servers and doesn't work. Is this some issue with sv_pure? Or some small thing I did wrong?

I can get it to work on private servers but then go to comp servers and doesn't work. Is this some issue with sv_pure? Or some small thing I did wrong?
37
#37
3 Frags +

Ok heres a simple way to follow: first you download the .vtf and .vmt file and put it here:

http://puu.sh/e97gh/57dcdf73eb.png

then you paste the text to here:

http://puu.sh/e97lt/651bac4e80.png

after that you have/make a textfile in your config that has something to do with your tf2 settings and put this in there, if you already have one the command might already be there and you just have to put 1 instead of 0, i had to put the last 2 commands under it.

http://puu.sh/e97cT/9c27221e15.png

hope this helps :)

also you need dx9

Ok heres a simple way to follow: first you download the .vtf and .vmt file and put it here:
[img]http://puu.sh/e97gh/57dcdf73eb.png[/img]
then you paste the text to here:
[img]http://puu.sh/e97lt/651bac4e80.png[/img]
after that you have/make a textfile in your config that has something to do with your tf2 settings and put this in there, if you already have one the command might already be there and you just have to put 1 instead of 0, i had to put the last 2 commands under it.
[img]http://puu.sh/e97cT/9c27221e15.png[/img]
hope this helps :)

also you need dx9
38
#38
2 Frags +
komorebidiego if you still don't understand just use this: https://www.dropbox.com/s/oa4cuprfktcwm6n/hudlayout.res.zip?dl=0

ty dude it works! btw im using dx8 and its working apparently

[quote=komorebi]diego if you still don't understand just use this: https://www.dropbox.com/s/oa4cuprfktcwm6n/hudlayout.res.zip?dl=0[/quote]
ty dude it works! btw im using dx8 and its working apparently
39
#39
0 Frags +
[code][/code]
40
#40
0 Frags +
DamnEasyOk heres a simple way to follow

Did that and doesn't work on comp servers :(

[quote=DamnEasy]Ok heres a simple way to follow[/quote]
Did that and doesn't work on comp servers :(
41
#41
1 Frags +
Sentienthttp://cloud-4.steamusercontent.com/ugc/537384367518089584/ACD0041C683B59CD7F3CB50939BEF9A8C4CDF3F9/

teech me senpai

[quote=Sentient][img]http://cloud-4.steamusercontent.com/ugc/537384367518089584/ACD0041C683B59CD7F3CB50939BEF9A8C4CDF3F9/[/img][/quote]
teech me senpai
42
#42
-1 Frags +

Does this work on dx8?

Does this work on dx8?
43
#43
3 Frags +
tsunami_Sentienthttp://cloud-4.steamusercontent.com/ugc/537384367518089584/ACD0041C683B59CD7F3CB50939BEF9A8C4CDF3F9/teech me senpai

Oh god please don't turn this into an exploit. It's so useful that it would be a shame if Valve took it away from us.

[quote=tsunami_][quote=Sentient][img]http://cloud-4.steamusercontent.com/ugc/537384367518089584/ACD0041C683B59CD7F3CB50939BEF9A8C4CDF3F9/[/img][/quote]
teech me senpai[/quote]

Oh god please don't turn this into an exploit. It's so useful that it would be a shame if Valve took it away from us.
44
#44
0 Frags +
komorebiThe only other possible answer is if you're on a mac, post back if you are.

On a Mac here and it's working fine for me. thanks!

[quote=komorebi]The only other possible answer is if you're on a mac, post back if you are.[/quote]

On a Mac here and it's working fine for me. thanks!
45
#45
0 Frags +
xeroDiogo_Rajadasty dude it works! btw im using dx8 and its working apparentlyrealy? do you mind posting you config? id like to have this in dx8

^This, how did you get it to work on dx8?

[quote=xero][quote=Diogo_Rajadas]ty dude it works! btw im using dx8 and its working apparently[/quote]
realy? do you mind posting you config? id like to have this in dx8[/quote]

^This, how did you get it to work on dx8?
46
#46
0 Frags +
Diogo_Rajadasthe thing is when i delete that everything goes back to normal

heres my my hudlayout
also using dx8 (if it is relevant)

Only works with DX9 or higher. Not sure though. (Oh welp, didn't see the other responses!)

[quote=Diogo_Rajadas]the thing is when i delete that everything goes back to normal

heres my [url=http://www51.zippyshare.com/v/12273061/file.html]my hudlayout[/url]
also using dx8 (if it is relevant)[/quote]

Only works with DX9 or higher. Not sure though. [b](Oh welp, didn't see the other responses!)[/b]
47
#47
-6 Frags +

sorry guys apparently i can still get shit graphics with dx9
so yeah my mistake :(

sorry guys apparently i can still get shit graphics with dx9
so yeah my mistake :(
48
#48
2 Frags +

Just a quick note: You can "toggle" these viewmodels between transparent and opaque by using your HUD's minmode.

In the "hudlayout" section of the original post, add a new line under "visible" that is called "visible_minmode" - and then change the 1 to a 0.

In game, if you type cl_hud_minmode 0 in console, your viewmodels should be back to normal.

This means that if you want transparent viewmodels for specific classes, simply put "cl_hud_minmode 1" in that class config, and 0 anywhere else.

Just a quick note: You can "toggle" these viewmodels between transparent and opaque by using your HUD's minmode.

In the "hudlayout" section of the original post, add a new line under "visible" that is called "visible_minmode" - and then change the 1 to a 0.

In game, if you type cl_hud_minmode 0 in console, your viewmodels should be back to normal.

This means that if you want transparent viewmodels for specific classes, simply put "cl_hud_minmode 1" in that class config, and 0 anywhere else.
49
#49
1 Frags +

I'm having trouble getting it to work. I'm using dxlevel 9.

I'm using "ahud". I've put the refract-files into the thumbnails folder inside 'ahud'. I've pasted the hudlayout text into the hudlayout.res and I've edited the autoexec with the commands.

Yet it still doesn't work. But my hud doesn't get all screwed up after I've pasted it in. Everything looks perfectly normal. The transparency just don't work for me.

Here is my hudlayout unedited (if someone could help me place the text inside the file in case I'm still screwing it up somehow). http://s000.tinyupload.com/?file_id=49645120988254511400

EDIT: NVM i'm an idiot. It does work. Just not on skial servers. Stupid of me to go into the first server I found on the top browser list to try it out. Kinda weird how it doesn't work there though.

Double edit: It seems like its on 2fort and foundry it doesnt work. there are probably more maps this happens on. is this only a problem for me or does anyone else have the same?

Triple edit: Sorry for all this. But yeah dx9frames seems to have fixed the problem. As stated before there is another command that makes it not work on some maps.

I'm having trouble getting it to work. I'm using dxlevel 9.

I'm using "ahud". I've put the refract-files into the thumbnails folder inside 'ahud'. I've pasted the hudlayout text into the hudlayout.res and I've edited the autoexec with the commands.

Yet it still doesn't work. But my hud doesn't get all screwed up after I've pasted it in. Everything looks perfectly normal. The transparency just don't work for me.

Here is my hudlayout unedited (if someone could help me place the text inside the file in case I'm still screwing it up somehow). http://s000.tinyupload.com/?file_id=49645120988254511400

EDIT: NVM i'm an idiot. It does work. Just not on skial servers. Stupid of me to go into the first server I found on the top browser list to try it out. Kinda weird how it doesn't work there though.

Double edit: It seems like its on 2fort and foundry it doesnt work. there are probably more maps this happens on. is this only a problem for me or does anyone else have the same?

Triple edit: Sorry for all this. But yeah dx9frames seems to have fixed the problem. As stated before there is another command that makes it not work on some maps.
50
#50
0 Frags +

Hello, I'm having troubles changing the transparency, I tried changing the opacity of the texture but it doesn't seem to be working. Anyone managed to make it work and willing to help me?

Hello, I'm having troubles changing the transparency, I tried changing the opacity of the texture but it doesn't seem to be working. Anyone managed to make it work and willing to help me?
51
#51
0 Frags +

I have the vtf and vtm in tf\custom\hud\materials\vgui\replay\thumbnails, the Transparentviewmodelmask in my hudlayout.res and the three commands in my autoexec, but it doesn't work for me.
Any ideas?

I have the vtf and vtm in tf\custom\hud\materials\vgui\replay\thumbnails, the Transparentviewmodelmask in my hudlayout.res and the three commands in my autoexec, but it doesn't work for me.
Any ideas?
52
#52
0 Frags +
JBI have the vtf and vtm in tf\custom\hud\materials\vgui\replay\thumbnails, the Transparentviewmodelmask in my hudlayout.res and the three commands in my autoexec, but it doesn't work for me.
Any ideas?

Make sure you're using dx9, first. If you do, have you tried doing hud_reloadscheme? For me it only works after doing it in console.

[quote=JB]I have the vtf and vtm in tf\custom\hud\materials\vgui\replay\thumbnails, the Transparentviewmodelmask in my hudlayout.res and the three commands in my autoexec, but it doesn't work for me.
Any ideas?[/quote]
Make sure you're using dx9, first. If you do, have you tried doing hud_reloadscheme? For me it only works after doing it in console.
53
#53
0 Frags +
AmirBonkJBI have the vtf and vtm in tf\custom\hud\materials\vgui\replay\thumbnails, the Transparentviewmodelmask in my hudlayout.res and the three commands in my autoexec, but it doesn't work for me.
Any ideas?
Make sure you're using dx9, first. If you do, have you tried doing hud_reloadscheme? For me it only works after doing it in console.

I'm using dx9, didn't work after hud_reloadscheme.

Moving it to top of hudlayout.res fixed it. Works now :)

[quote=AmirBonk][quote=JB]I have the vtf and vtm in tf\custom\hud\materials\vgui\replay\thumbnails, the Transparentviewmodelmask in my hudlayout.res and the three commands in my autoexec, but it doesn't work for me.
Any ideas?[/quote]
Make sure you're using dx9, first. If you do, have you tried doing hud_reloadscheme? For me it only works after doing it in console.[/quote]

[s]I'm using dx9, didn't work after hud_reloadscheme.[/s]

Moving it to top of hudlayout.res fixed it. Works now :)
54
#54
0 Frags +

Only works on custom maps for me. Strange...

Only works on custom maps for me. Strange...
55
#55
0 Frags +
MrMoofOnly works on custom maps for me. Strange...

It won't work on maps with water if you're not using an fps config, but should work every other time.

This is the first I've heard of for custom and non-custom maps.

[quote=MrMoof]Only works on custom maps for me. Strange...[/quote]
It won't work on maps with water if you're not using an fps config, but should work every other time.

This is the first I've heard of for custom and non-custom maps.
56
#56
0 Frags +

Does this still work? Before the update that fixed the sniper thing it was working for me, but it hasn't since.

Does this still work? Before the update that fixed the sniper thing it was working for me, but it hasn't since.
57
#57
0 Frags +
pineappleDoes this still work? Before the update that fixed the sniper thing it was working for me, but it hasn't since.

It works fine for me still.

Would you be playing on maps with water somewhere, without running some fps config?

[quote=pineapple]Does this still work? Before the update that fixed the sniper thing it was working for me, but it hasn't since.[/quote]
It works fine for me still.

Would you be playing on maps with water somewhere, without running some fps config?
58
#58
-1 Frags +

I downloaded it and followed a tutorial by woolen sleevelet on youtube, when i joined a server my screen was white except for my ammo, health and crosshair.
What i might have done wrong is when copy pasting the text into my chris's fps config i read i had to replace a few commands with the text above so that console commands dont disable my viewmodels i just copy and pasted the text right into the bottom of my chris's fps config... Any help would be extremely appreciated!!!!!

I downloaded it and followed a tutorial by woolen sleevelet on youtube, when i joined a server my screen was white except for my ammo, health and crosshair.
What i might have done wrong is when copy pasting the text into my chris's fps config i read i had to replace a few commands with the text above so that console commands dont disable my viewmodels i just copy and pasted the text right into the bottom of my chris's fps config... Any help would be extremely appreciated!!!!!
59
#59
0 Frags +
OliverI downloaded it and followed a tutorial by woolen sleevelet on youtube, when i joined a server my screen was white except for my ammo, health and crosshair.
What i might have done wrong is when copy pasting the text into my chris's fps config i read i had to replace a few commands with the text above so that console commands dont disable my viewmodels i just copy and pasted the text right into the bottom of my chris's fps config... Any help would be extremely appreciated!!!!!

Are you sure you're running the game as dx9? As it's been said many times before, dx8 does not work with this.

[quote=Oliver]I downloaded it and followed a tutorial by woolen sleevelet on youtube, when i joined a server my screen was white except for my ammo, health and crosshair.
What i might have done wrong is when copy pasting the text into my chris's fps config i read i had to replace a few commands with the text above so that console commands dont disable my viewmodels i just copy and pasted the text right into the bottom of my chris's fps config... Any help would be extremely appreciated!!!!![/quote]

Are you sure you're running the game as dx9? As it's been said many times before, dx8 does not work with this.
60
#60
0 Frags +

n1 stuff, hopefully wont get patched

n1 stuff, hopefully wont get patched
1 2 3 4 5 6
Please sign in through STEAM to post a comment.