Twisty
Account Details
SteamID64 76561198036751593
SteamID3 [U:1:76485865]
SteamID32 STEAM_0:1:38242932
Country Australia
Signed Up July 28, 2013
Last Posted November 10, 2019 at 6:33 PM
Posts 32 (0 per day)
Game Settings
In-game Sensitivity 6
Windows Sensitivity 6
Raw Input 1
DPI
1200
Resolution
1920x1080
Refresh Rate
144hz
Hardware Peripherals
Mouse Logitech G403
Keyboard Logitech K120
Mousepad Logitech G240
Headphones Audio-Technica ATH-AD500X
Monitor Asus VG248QE
1 2 3
#9 Explosion Particles in High Framerate Recordings in Q/A Help

I was able to fix it! Thanks Cyanic, I wouldn't have tried editing the explosions myself if you hadn't said they were fairly easy to understand Heh

Here's what they look like now, not as fancy but I'll take it over the insane shrapnel

https://www.youtube.com/watch?v=K26N9R8JGPw&feature=youtu.be

posted 1 month ago
#8 Explosion Particles in High Framerate Recordings in Q/A Help
WiethoofdSource engine will start doing funky things above 1k fps, try the same recording, but cap it at 960 (still 16x 60)

While it's a lot better it's still there unfortunatly. While recording I'll notice all other particles moving very slowly except for the shrapnel, they still goes at full speed, weird.

CyanicAssuming he's talking about editing the particle itself, the quickest way would be to launch the game with -tools and use the particle editor. however if you have SFM installed using SFM's particle editor is more convenient imo. The properties of each particle are fairly easy to understand so you shouldn't have any issues fixing it.

However its probably worth going with what wiethoofd said, although I'm not sure why you want to use frame blending in all honesty.

So far I removed the particle that was causing the issue, and for whatever reason the entire explosion went invisible in-game haha, I'll keep fiddling around with it and see what happens. Thanks!

Yeah frame blending is pretty hit or miss with most people, personal preference I suppose. :P

posted 1 month ago
#5 Explosion Particles in High Framerate Recordings in Q/A Help
Cyanicwhat framerate are you recording at? I haven't seen this problem to this extreme before.

I'm recording at 1,920 fps for a 32x frame blending factor.

forestfiresyou can change the behaviour of the flying embers so they fade out after they contact with a surface

Any idea how I would do that?

posted 1 month ago
#1 Explosion Particles in High Framerate Recordings in Q/A Help

Thanks Cyanic!
For anyone who has the same issue, here's the file
Edited explosion.pcf

While recording in high frame rates for frame blending like AVI Recorder allows for example, I've noticed the shrapnel particles of explosions don't slow down like the rest of the particle effects causing them to bounce around the screen for longer than usual. I was wondering if anyone had a way to remove these or limit their lifetime somehow.

The only solution I've found has been to use an alternative explosion like those of the No explosion smoke script, problem is I'd really like to use the stock standard explosions in recordings, any work around or edited explosions would be great!

Here's an example of what I mean:

https://www.youtube.com/watch?v=INZiq0IRzBE

posted 1 month ago
#5 Source Demo Render - fast way to record frag clips in Videos

I was having a lot of issues with SDR a few years back but if it's working now I couldn't recommend it more, if anyone figures out how to use it with Lawena I'd be head over heels but at least there's work arounds. Thanks for reminding me about this!

Edit: Even with the frameblending motionblur it records twice as fast as anything else I've ever tried, here's an example of the end result for anyone interested in frameblending.

https://www.youtube.com/watch?v=-DrGIH9w55s

posted 3 months ago
#29 CleanTF2+ (nohats, flat textures, etc) in Customization

Extracting the imagemagick portable zip into the dev folder didn't solve the black textures for me. I'm running Mastercomfig if that's at all an issue.

Edit* Works fine in sv_pure 2, but not sv_pure 0, is that normal?

posted 8 months ago
#33 AVI Recorder in Projects
squishTwistyUntick "Start game and create recording configs", the GitHub page explains everything in more detail if you're having trouble, recording with Lawena works fine for me.

https://github.com/AronParker/AviRecorder
I still have to use the virtual dub part, starting up the AVI recorder is essentially useless because it does nothing.
What am I missing??

Before you do a startmovie command you need to press "Start recording" in AviRecorder. Once you finish with the endmovie command you need to press "Stop recording" in AviRecorder. The .avi file should be wherever you set it to save, if it isn't I have no idea. :)

Requires .NET Framework 4.6.2 also

posted about 2 years ago
#30 AVI Recorder in Projects

You don't use this with Fraps, it takes stills outputted from sources demo recorder and turns them into an .avi file without the need of Virtualdub.

"This program allows you to use the Source Recorder with the ease of Fraps."

posted about 2 years ago
#28 AVI Recorder in Projects

Untick "Start game and create recording configs", the GitHub page explains everything in more detail if you're having trouble, recording with Lawena works fine for me.

https://github.com/AronParker/AviRecorder

posted about 2 years ago
#18 favourite font sharing thread in Off Topic

Neou
http://www.dafont.com/neou.font

http://i.imgur.com/RGhmJ8I.png

posted about 2 years ago
#8 favourite font sharing thread in Off Topic

http://www.dafont.com/tf2-build.font

posted about 2 years ago
#2 can someone make me a vtf crosshair pack in Customization

Outlines are great, you're missing out

posted about 2 years ago
#3 OBS sound not ynchronized in Q/A Help

Try this
https://www.youtube.com/watch?v=q6OF7MY93Os

posted about 2 years ago
#15 Ultra/High graphics config in Customization
nick_nick_I'll check100-200 around other players and 250-500 out of fights depending on if i what I was looking at.
This is with cowmanglia's cinema cfg on a barnblitz server with 20 people.

Sorry I was too lazy to do actual benchmarks but here are some netgraph screenshots
http://imgur.com/gallery/karnP

wtf

posted about 2 years ago
#4 Video looks blurry and pixelated in Videos

Does your rendered video look blurry and pixelated before upload? Chances are it's simply Youtubes re-encoding doing that, and there's not a lot you can do to get around it apart from upscaling to 4k or some other weird work arounds

posted about 2 years ago
1 2 3