Zwockl
Account Details
SteamID64 76561198061213516
SteamID3 [U:1:100947788]
SteamID32 STEAM_0:0:50473894
Country Germany
Signed Up March 29, 2017
Last Posted December 13, 2018 at 3:38 AM
Posts 117 (0.1 per day)
Game Settings
In-game Sensitivity
Windows Sensitivity
Raw Input  
DPI
 
Resolution
 
Refresh Rate
 
Hardware Peripherals
Mouse  
Keyboard  
Mousepad  
Headphones  
Monitor  
1 ⋅⋅ 5 6 7 8
#19 Good Ping but feels like 100+ Ping? in Q/A Help

I hope this is the correct thing

http://imgur.com/TJSEiSX

posted about 2 years ago
#17 Good Ping but feels like 100+ Ping? in Q/A Help

#16 Sry, i skipped over your previous comment.

I let "ping google.de -t" run for a while but I assume I did something wrong, console only responded once .

Can you pls explain what I am supposed to do/ why the ping number in console differs from the one net_graph shows?
(One thing to add: a couple of days ago when the problem was very noticable and the command showed my ping at ~90 that's about what the game felt like, 90 ping. But today the command showed numbers between 65 and 80 but my ping felt nowhere near that high, it felt more like 30 ping)

Either way, today I had no problems with high ping and everything felt very responsive. Since I didn't change anything in TF2 I assume the problem might be my Internet connection but I did the speed test again and recieved pretty much the same numbers like a couple of days ago.

Obviously happy that it got better, but since the problem came out of nowhere and disappeared on its own I am worried it will keep coming back every few days.

posted about 2 years ago
#14 Good Ping but feels like 100+ Ping? in Q/A Help

#13 neth_graph ping

The number in console was around 90
The number net_graph showed was between 40 and 50

posted about 2 years ago
#11 Good Ping but feels like 100+ Ping? in Q/A Help

#8 Not 100% sure what this command does. Put it into console and in console it read that I have ~90 ping, my ingame ping was hovering between 40 and 50

#9 I am using flameHUD and haven't edited anything for at least 2 month, not sure what that would do.

#10 As I said I simply copy and pasted these commands from Comanglia a long time ago. I play Scout and never had any huge issues with hitreg, I just switched to Soldier to test if the high ping effect affects all the other classes (which it does). I think a high ping is very noticable when Rocketjumping so that's why I tested Soldier and Demo.
If you think the interp settings might be the cause of this I can try out different settings if you can redirect me to some different numbers.

posted about 2 years ago
#7 Good Ping but feels like 100+ Ping? in Q/A Help

Uninstalled and did a fresh install, still the same problem.
Hitsounds and damagetext has a small delay and dodging rockets is impossible, I always catch a bit of spash dmg.

Super frustrating imo and I still have no idea how to attempt to fix this.

posted about 2 years ago
#6 Good Ping but feels like 100+ Ping? in Q/A Help

Nope, I tested it on a local server and its flawless.

Currently in the process of uninstalling and reinstalling, hope it will lead to something.

posted about 2 years ago
#4 Good Ping but feels like 100+ Ping? in Q/A Help

#2 TF2, Steam and Chrome are the only applications with network activity. Closing Chrome makes no (noticable) difference.

#3 I checked the "loss" counter on the same server and it stayed consistently at 0. Also I am not experiencing random lag spikes but rather the effect a higher ping would have.

posted about 2 years ago
#1 Good Ping but feels like 100+ Ping? in Q/A Help

Hey,

the problem that I described in the title started happening out of nowhere 2 days ago and I have no idea what caused it/how to fix it.
I never had any problems with my internet connection, my Ping is below 50 on most EU servers and I very rarely get Pingspikes or disconnects (Ethernetcable).
But right now it feels like I am always playing with at least 100 Ping, Hitsounds are delayed, pogos feel wonky, the usual stuff you get when you play with high ping. Yesterday I asked two players and they told me that I was warping and teleporting, all with 40 Ping.

I will try to give as much information as possible, if I missed anything relevant pls ask away:

ingame screenshot with net graph 5

internet speed test

TF2 connection settings
(the types of commands that I don't understand and simply coppied from Comaglias cfg, never had any problems):

cl_cmdrate 66
cl_interp .031
cl_interp_ratio 1
cl_lagcompensation 1
cl_pred_optimize 2
cl_smooth 0
cl_smoothtime 0.01
cl_updaterate 66
rate 60000

launch options (very vanilla): -full -w 1920 -h 1080 -console -novid

also I am playing on a 144hz monitor with 120hz enabled (probably not revelant but thought I might add it)

ANY help would be apreciated, I am completely lost with this problem and couldn't find anything on google/TFTV

posted about 2 years ago
#27 Starkie Legacy The Second in Videos

Holy shit that spire clip.

Ok the last clips were painfully obvious, can't believe I fell for it

posted about 2 years ago
#8 accidentally tabbing out with mouse flicks in Hardware

I remember stabby mentioning that problem in his "everything pack" post on reddit.
He probably has a solution for it so you can try to look it up there

posted about 2 years ago
#15 net graph says i'm at 300 fps but it feels like 20 in Customization

This may be a stup question but I run TF2 at 120hz because of the Blur Reduction tool, should I put -refresh 120 into my launch options? I can't find anything about the command on google.

posted about 2 years ago
1 ⋅⋅ 5 6 7 8