Upvote Upvoted 176 Downvote Downvoted
1 ⋅⋅ 34 35 36 37 38
mastercomfig - fps/customization config
posted in Customization
1081
#1081
1 Frags +
billwhey I was wondering what settings I need to change to make my game look more like the pic on the left? im using comangliacoms
specifically the details in the facial cosmetic. I'm fine with having no eyes :)
https://i.imgur.com/TTXjq2Y.jpg

hey, you can get eyes with r_eyes 1
but the comangliacoms config is still 99% comanglia's code (negligible performance difference too) so you'd probably be better off using a cinema config if you want very good visuals and all that

[quote=billw]hey I was wondering what settings I need to change to make my game look more like the pic on the left? im using comangliacoms
specifically the details in the facial cosmetic. I'm fine with having no eyes :)
[img]https://i.imgur.com/TTXjq2Y.jpg[/img][/quote]
hey, you can get eyes with r_eyes 1
but the comangliacoms config is still 99% comanglia's code (negligible performance difference too) so you'd probably be better off using a cinema config if you want very good visuals and all that
1082
#1082
10 Frags +

6.4.2 released with documentation improvements and bug fixes.

Also there's a new beta,

6.5.0-b1 released with optimizations and some modular system work.

[url=https://github.com/mastercoms/tf2cfg/releases/tag/6.4.2]6.4.2[/url] released with documentation improvements and bug fixes.

Also there's a new beta,

[url=https://github.com/mastercoms/mastercomfig/releases/tag/6.5.0-b1]6.5.0-b1[/url] released with optimizations and some modular system work.
1083
#1083
2 Frags +

This new modular system is really cool. I guess it can replace an old addon/preset system, so we won't need so many cfg files and folders. Good job!

This new modular system is really cool. I guess it can replace an old addon/preset system, so we won't need so many cfg files and folders. Good job!
1084
#1084
3 Frags +
mastercoms6.4.2 released with documentation improvements and bug fixes.

Also there's a new beta,

6.5.0-b1 released with optimizations and some modular system work.

This new module idea stuff is pretty neat stuff, you should definitely use more of if throughout the config.

PS What are your thoughts on tf2 huds is there any performance up/downsides there ? Because I recently switched from toon hud to Hypnotize m0rehud and my game had a much smoother feel to it.

[quote=mastercoms][url=https://github.com/mastercoms/tf2cfg/releases/tag/6.4.2]6.4.2[/url] released with documentation improvements and bug fixes.

Also there's a new beta,

[url=https://github.com/mastercoms/mastercomfig/releases/tag/6.5.0-b1]6.5.0-b1[/url] released with optimizations and some modular system work.[/quote]

This new module idea stuff is pretty neat stuff, you should definitely use more of if throughout the config.

PS What are your thoughts on tf2 huds is there any performance up/downsides there ? Because I recently switched from toon hud to Hypnotize m0rehud and my game had a much smoother feel to it.
1085
#1085
2 Frags +

New beta: https://github.com/mastercoms/mastercomfig/releases/tag/6.5.0-b2

JackStanleyThis new modular system is really cool. I guess it can replace an old addon/preset system, so we won't need so many cfg files and folders. Good job!

Presets and addons are here to stay, they will just be certain combinations/usages of the modules.

Jon_This new module idea stuff is pretty neat stuff, you should definitely use more of if throughout the config

That's the plan.

Jon_PS What are your thoughts on tf2 huds is there any performance up/downsides there ? Because I recently switched from toon hud to Hypnotize m0rehud and my game had a much smoother feel to it.

Obviously there's going to be performance differences based on how people code certain things or use a certain feature that's more intensive. I don't really pay much attention to individual HUD performance though so I can't really help you find the best one.

New beta: https://github.com/mastercoms/mastercomfig/releases/tag/6.5.0-b2

[quote=JackStanley]This new modular system is really cool. I guess it can replace an old addon/preset system, so we won't need so many cfg files and folders. Good job![/quote]
Presets and addons are here to stay, they will just be certain combinations/usages of the modules.

[quote=Jon_]This new module idea stuff is pretty neat stuff, you should definitely use more of if throughout the config[/quote]
That's the plan.

[quote=Jon_]PS What are your thoughts on tf2 huds is there any performance up/downsides there ? Because I recently switched from toon hud to Hypnotize m0rehud and my game had a much smoother feel to it.[/quote]
Obviously there's going to be performance differences based on how people code certain things or use a certain feature that's more intensive. I don't really pay much attention to individual HUD performance though so I can't really help you find the best one.
1086
#1086
2 Frags +

Hello, my bluetooth headphones don't work when I use this config (work when using -default launch command). They work fine on the menu but stop working when I launch a map. Thanks in advance.

edit: using the comp preset by the way

Hello, my bluetooth headphones don't work when I use this config (work when using -default launch command). They work fine on the menu but stop working when I launch a map. Thanks in advance.

edit: using the comp preset by the way
1087
#1087
1 Frags +
DecapotatoHello, my bluetooth headphones don't work when I use this config (work when using -default launch command). They work fine on the menu but stop working when I launch a map. Thanks in advance.

edit: using the comp preset by the way

What launch options do you use normally?

Also what do you mean when you say they don't work? Do they not play sound at all? Or is it not spatializing the sound in each ear correctly?

[quote=Decapotato]Hello, my bluetooth headphones don't work when I use this config (work when using -default launch command). They work fine on the menu but stop working when I launch a map. Thanks in advance.

edit: using the comp preset by the way[/quote]
What launch options do you use normally?

Also what do you mean when you say they don't work? Do they not play sound at all? Or is it not spatializing the sound in each ear correctly?
1088
#1088
0 Frags +

-novid -nojoy -nosteamcontroller -noff -softparticlesdefaultoff -reuse

before I launch a map everything works fine. After I launch a map sound completely stops working and there's a light static sound. If I alt-tab sound still doesn't come back, I have to close TF2.

-novid -nojoy -nosteamcontroller -noff -softparticlesdefaultoff -reuse

before I launch a map everything works fine. After I launch a map sound completely stops working and there's a light static sound. If I alt-tab sound still doesn't come back, I have to close TF2.
1089
#1089
2 Frags +

https://github.com/mastercoms/mastercomfig/releases/tag/6.5.0-b3

Decapotato-novid -nojoy -nosteamcontroller -noff -softparticlesdefaultoff -reuse

before I launch a map everything works fine. After I launch a map sound completely stops working and there's a light static sound. If I alt-tab sound still doesn't come back, I have to close TF2.

What is snd_surround_speakers set to? Also, what settings are set in your audio tab of the in-game settings?

https://github.com/mastercoms/mastercomfig/releases/tag/6.5.0-b3

[quote=Decapotato]-novid -nojoy -nosteamcontroller -noff -softparticlesdefaultoff -reuse

before I launch a map everything works fine. After I launch a map sound completely stops working and there's a light static sound. If I alt-tab sound still doesn't come back, I have to close TF2.[/quote]
What is snd_surround_speakers set to? Also, what settings are set in your audio tab of the in-game settings?
1090
#1090
0 Frags +

snd_surround_speakers 7
https://i.imgur.com/7SZlqF8.png

snd_surround_speakers 7
https://i.imgur.com/7SZlqF8.png
1091
#1091
1 Frags +
Decapotatosnd_surround_speakers 7
https://i.imgur.com/7SZlqF8.png

If you're using headphones, use snd_surround_speakers 0 (headphone setting) or snd_surround_speakers -1 (autodetect).

[quote=Decapotato]snd_surround_speakers 7
https://i.imgur.com/7SZlqF8.png[/quote]
If you're using headphones, use snd_surround_speakers 0 (headphone setting) or snd_surround_speakers -1 (autodetect).
1092
#1092
0 Frags +

On a totally fresh install of TF2 (fresh OS install too), something about the bad GPU addon makes my game crash. Game runs fine through the main menu and I can join empty server no problem, but when I join a server with other people on it my game freezes and then eventually closes at the motd. I'd really like for it to work, when I join empty servers it looks like it gives me an extra 10-15 frames.

I'm running Ubuntu 16.04, using the compquality preset and the bad CPU addon. Both of those work no problem, it's just the GPU addon causing crashes. Also using no explosion script, along with no hats mod and headsfeet.

My launch options are: -novid -nojoy -nosteamcontroller -noff -softparticlesdefaultoff -reuse

My specs are:
7th Generation Intel Core i3-7100U Processor (2.4GHz, 3MB L3 cache)
Intel HD graphics 620, up to 2110 MB Dynamic Video Memory
4GB DDR4 Memory, 1TB 5400RPM HDD

I'll include my autoexec in the spoiler. It's set up as per instructions, having been placed in /tf/cfg/custom.cfg

Show Content
unbindall

//eff u xbox
exec undo360controller

//demo playback binds
bind "q" "demo_togglepause"
bind "e" "+fw; voicemenu 0 0"

bind "0" "0"
"
bind "mwheeldown" "slot2"
bind "mwheelup" "slot1"

bind "1" "load_itempreset 0"

bind "2" "load_itempreset 1"

bind "3" "slot3; r_drawviewmodel 1"

bind "4" "slot4"

bind "5" "slot5"

bind "6" "say ¯\_(???)_/¯"

bind "7" "o7"

//bind "8" "slot8"
bind "8" "jumpin"

bind "9" "slot9"

bind "b" "lastdisguise"

bind "c" "voice_menu_3"

bind "e" "+fw; voicemenu 0 0"

bind "f" "+inspect"

bind "g" "+use_action_slot_item"

bind "h" "+taunt"

bind "i" "showmapinfo"

bind "j" "cl_trigger_first_notification"

bind "k" "kill"

bind "l" "say fite me irl"

bind "m" "open_charinfo_direct"

bind "n" "open_charinfo_backpack"

bind "o" "cl_decline_first_notification"

bind "p" "vr_reset_home_pos"

bind "q" "lastinv; r_drawviewmodel 1; alias switch12 primary; demo_togglepause"

bind "r" "+reload"

bind "t" "impulse 201"

bind "u" "say_team"

bind "v" "+teamonly"

bind "x" "voice_menu_2"

bind "y" "say"

bind "z" "voice_menu_1"

bind "[" "show_quest_log"

bind "]" "show_matchmaking"

bind "'" "+moveup"

bind "`" "toggleconsole"

bind "," "changeclass"

bind "." "changeteam"

bind "/" "+movedown"

bind "\" "htmlhud; say !log"

bind "-" "say kill"

bind "=" "say live"

bind "TAB" +showscores

bind "SPACE" "+jump"

bind "CAPSLOCK" "+voicerecord"

bind "ESCAPE" "cancelselect"

bind "INS" "+klook"

bind "END" "centerview"

bind "PGUP" "+lookup"

bind "PGDN" "+lookdown"

bind "PAUSE" "pause"

bind "SHIFT" "+duck"

bind "F1" "load_itempreset 2"

bind "F2" "load_itempreset 3"

bind "F3" "askconnect_accept"

bind "F5" "screenshot"

bind "F6" "save_replay"

bind "F7" "abuse_report_queue"

bind "F8" "kill"

bind "F9" "jointeam red"

bind "F10" "jointeam blue"

bind "F11" "jointeam spectator"

bind "F12" "jointeam auto"

bind "MOUSE1" "+attack"

bind "MOUSE2" "+attack2"

bind "MOUSE3" "+attack3"

cl_rumblescale "0"

cl_interp_ratio "1"

cl_interp "0"

cl_use_tournament_specgui "1"

hud_fastswitch 1

tf_use_min_viewmodels 1

cl_hud_playerclass_use_playermodel 1

sensitivity "1.950000"

//team-only ingame voice
alias +teamonly "+teamtalk;+voicerecord"
alias -teamonly "-teamtalk;-voicerecord"
//bind v +teamonly

//demo playback binds
//bind "q" "demo_togglepause"
//bind "e" "+fw; voicemenu 0 0"
alias "+fw" "demo_timescale 3"
alias "-fw" "demo_timescale 1"

//html motd toggle
alias htmlhud_0 "cl_disablehtmlmotd 0; alias htmlhud htmlhud_1"
alias htmlhud_1 "cl_disablehtmlmotd 1; alias htmlhud htmlhud_0"
alias htmlhud htmlhud_0
//bind "\" htmlhud
cl_disablehtmlmotd 1

//respawntimers doesnt work?
alias +showscoresandspawns "+showscores; mp_showrespawntimes"
alias -showscoresandspawns "-showscores"
//bind "TAB" +showscoresandspawns

//toggle for local servers when mcomfig is installed
alias jump_off "host_thread_mode 0; alias jumpin jump_on"
alias jump_on "host_thread_mode 1; alias jumpin jump_off"
alias jumpin jump_off
//bind "8" "jumpin"

// Null-cancelling movement script
// (prevents you from pressing two opposing directions, which causes you to stop moving)
bind "w" "+forward"
bind "a" "+moveleft"
bind "s" "+back"
bind "d" "+moveright"

alias +mfwd "-back;+forward;alias checkfwd +forward"
alias +mback "-forward;+back;alias checkback +back"
alias +mleft "-moveright;+moveleft;alias checkleft +moveleft"
alias +mright "-moveleft;+moveright;alias checkright +moveright"
alias -mfwd "-forward;checkback;alias checkfwd none"
alias -mback "-back;checkfwd;alias checkback none"
alias -mleft "-moveleft;checkright;alias checkleft none"
alias -mright "-moveright;checkleft;alias checkright none"
alias checkfwd none
alias checkback none
alias checkleft none
alias checkright none
alias none ""
bind w +mfwd
bind s +mback
bind a +mleft
bind d +mright
On a totally fresh install of TF2 (fresh OS install too), something about the bad GPU addon makes my game crash. Game runs fine through the main menu and I can join empty server no problem, but when I join a server with other people on it my game freezes and then eventually closes at the motd. I'd really like for it to work, when I join empty servers it looks like it gives me an extra 10-15 frames.

I'm running Ubuntu 16.04, using the compquality preset and the bad CPU addon. Both of those work no problem, it's just the GPU addon causing crashes. Also using [url=http://www.teamfortress.tv/25647/no-explosion-smoke-script]no explosion script[/url], along with [url=http://www.teamfortress.tv/35222/no-hats-mod]no hats mod and headsfeet[/url].

My launch options are: -novid -nojoy -nosteamcontroller -noff -softparticlesdefaultoff -reuse

My specs are:
7th Generation Intel Core i3-7100U Processor (2.4GHz, 3MB L3 cache)
Intel HD graphics 620, up to 2110 MB Dynamic Video Memory
4GB DDR4 Memory, 1TB 5400RPM HDD

I'll include my autoexec in the spoiler. It's set up as per instructions, having been placed in /tf/cfg/custom.cfg

[spoiler]unbindall

//eff u xbox
exec undo360controller

//demo playback binds
bind "q" "demo_togglepause"
bind "e" "+fw; voicemenu 0 0"

bind "0" "0"
"
bind "mwheeldown" "slot2"
bind "mwheelup" "slot1"

bind "1" "load_itempreset 0"

bind "2" "load_itempreset 1"

bind "3" "slot3; r_drawviewmodel 1"

bind "4" "slot4"

bind "5" "slot5"

bind "6" "say ¯\_(???)_/¯"

bind "7" "o7"

//bind "8" "slot8"
bind "8" "jumpin"

bind "9" "slot9"

bind "b" "lastdisguise"

bind "c" "voice_menu_3"

bind "e" "+fw; voicemenu 0 0"

bind "f" "+inspect"

bind "g" "+use_action_slot_item"

bind "h" "+taunt"

bind "i" "showmapinfo"

bind "j" "cl_trigger_first_notification"

bind "k" "kill"

bind "l" "say fite me irl"

bind "m" "open_charinfo_direct"

bind "n" "open_charinfo_backpack"

bind "o" "cl_decline_first_notification"

bind "p" "vr_reset_home_pos"

bind "q" "lastinv; r_drawviewmodel 1; alias switch12 primary; demo_togglepause"

bind "r" "+reload"

bind "t" "impulse 201"

bind "u" "say_team"

bind "v" "+teamonly"

bind "x" "voice_menu_2"

bind "y" "say"

bind "z" "voice_menu_1"

bind "[" "show_quest_log"

bind "]" "show_matchmaking"

bind "'" "+moveup"

bind "`" "toggleconsole"

bind "," "changeclass"

bind "." "changeteam"

bind "/" "+movedown"

bind "\" "htmlhud; say !log"

bind "-" "say kill"

bind "=" "say live"

bind "TAB" +showscores

bind "SPACE" "+jump"

bind "CAPSLOCK" "+voicerecord"

bind "ESCAPE" "cancelselect"

bind "INS" "+klook"

bind "END" "centerview"

bind "PGUP" "+lookup"

bind "PGDN" "+lookdown"

bind "PAUSE" "pause"

bind "SHIFT" "+duck"

bind "F1" "load_itempreset 2"

bind "F2" "load_itempreset 3"

bind "F3" "askconnect_accept"

bind "F5" "screenshot"

bind "F6" "save_replay"

bind "F7" "abuse_report_queue"

bind "F8" "kill"

bind "F9" "jointeam red"

bind "F10" "jointeam blue"

bind "F11" "jointeam spectator"

bind "F12" "jointeam auto"

bind "MOUSE1" "+attack"

bind "MOUSE2" "+attack2"

bind "MOUSE3" "+attack3"

cl_rumblescale "0"

cl_interp_ratio "1"

cl_interp "0"

cl_use_tournament_specgui "1"

hud_fastswitch 1

tf_use_min_viewmodels 1

cl_hud_playerclass_use_playermodel 1

sensitivity "1.950000"

//team-only ingame voice
alias +teamonly "+teamtalk;+voicerecord"
alias -teamonly "-teamtalk;-voicerecord"
//bind v +teamonly

//demo playback binds
//bind "q" "demo_togglepause"
//bind "e" "+fw; voicemenu 0 0"
alias "+fw" "demo_timescale 3"
alias "-fw" "demo_timescale 1"

//html motd toggle
alias htmlhud_0 "cl_disablehtmlmotd 0; alias htmlhud htmlhud_1"
alias htmlhud_1 "cl_disablehtmlmotd 1; alias htmlhud htmlhud_0"
alias htmlhud htmlhud_0
//bind "\" htmlhud
cl_disablehtmlmotd 1

//respawntimers doesnt work?
alias +showscoresandspawns "+showscores; mp_showrespawntimes"
alias -showscoresandspawns "-showscores"
//bind "TAB" +showscoresandspawns

//toggle for local servers when mcomfig is installed
alias jump_off "host_thread_mode 0; alias jumpin jump_on"
alias jump_on "host_thread_mode 1; alias jumpin jump_off"
alias jumpin jump_off
//bind "8" "jumpin"

// Null-cancelling movement script
// (prevents you from pressing two opposing directions, which causes you to stop moving)
bind "w" "+forward"
bind "a" "+moveleft"
bind "s" "+back"
bind "d" "+moveright"

alias +mfwd "-back;+forward;alias checkfwd +forward"
alias +mback "-forward;+back;alias checkback +back"
alias +mleft "-moveright;+moveleft;alias checkleft +moveleft"
alias +mright "-moveleft;+moveright;alias checkright +moveright"
alias -mfwd "-forward;checkback;alias checkfwd none"
alias -mback "-back;checkfwd;alias checkback none"
alias -mleft "-moveleft;checkright;alias checkleft none"
alias -mright "-moveright;checkleft;alias checkright none"
alias checkfwd none
alias checkback none
alias checkleft none
alias checkright none
alias none ""
bind w +mfwd
bind s +mback
bind a +mleft
bind d +mright

[/spoiler]
1093
#1093
2 Frags +

https://github.com/mastercoms/mastercomfig/releases/tag/6.5.0-b4

MenachemOn a totally fresh install of TF2 (fresh OS install too), something about the bad GPU addon makes my game crash. Game runs fine through the main menu and I can join empty server no problem, but when I join a server with other people on it my game freezes and then eventually closes at the motd. I'd really like for it to work, when I join empty servers it looks like it gives me an extra 10-15 frames.

I'm running Ubuntu 16.04, using the compquality preset and the bad CPU addon. Both of those work no problem, it's just the GPU addon causing crashes. Also using no explosion script, along with no hats mod and headsfeet.

My launch options are: -novid -nojoy -nosteamcontroller -noff -softparticlesdefaultoff -reuse

My specs are:
7th Generation Intel Core i3-7100U Processor (2.4GHz, 3MB L3 cache)
Intel HD graphics 620, up to 2110 MB Dynamic Video Memory
4GB DDR4 Memory, 1TB 5400RPM HDD

You don't need the badcpu addon.

Also what version of the config are you using?

https://github.com/mastercoms/mastercomfig/releases/tag/6.5.0-b4

[quote=Menachem]On a totally fresh install of TF2 (fresh OS install too), something about the bad GPU addon makes my game crash. Game runs fine through the main menu and I can join empty server no problem, but when I join a server with other people on it my game freezes and then eventually closes at the motd. I'd really like for it to work, when I join empty servers it looks like it gives me an extra 10-15 frames.

I'm running Ubuntu 16.04, using the compquality preset and the bad CPU addon. Both of those work no problem, it's just the GPU addon causing crashes. Also using [url=http://www.teamfortress.tv/25647/no-explosion-smoke-script]no explosion script[/url], along with [url=http://www.teamfortress.tv/35222/no-hats-mod]no hats mod and headsfeet[/url].

My launch options are: -novid -nojoy -nosteamcontroller -noff -softparticlesdefaultoff -reuse

My specs are:
7th Generation Intel Core i3-7100U Processor (2.4GHz, 3MB L3 cache)
Intel HD graphics 620, up to 2110 MB Dynamic Video Memory
4GB DDR4 Memory, 1TB 5400RPM HDD[/quote]
You don't need the badcpu addon.

Also what version of the config are you using?
1094
#1094
0 Frags +

I just noticed you updated the files recently so I'm not sure which version, to be honest. What I can say is that I'm using the vpk files and downloaded them on the 5th. Will try reinstalling with the newer version minus the CPU addon and edit once that's done.

edit: Well, after more experimentation, it looks like mastercomfig isn't the culprit, just the catalyst. With the config installed, the game freezes and crashes at the motd. The GPU addon lets me get to the class selection screen. Without either one, I can get through character selection and run around for anywhere between 30 seconds to several minutes (albeit at 15 fps) before finally freezing up and crashing. Maybe this laptop just can't cut it. It's weird, though; when I was messing around earlier today, just the config without any addons would let me play, but now it's crashing. No idea where to go with this.

Looks like this laptop just can't run TF2. I even tried a completely clean install and it won't run past class selection.

I just noticed you updated the files recently so I'm not sure which version, to be honest. What I can say is that I'm using the vpk files and downloaded them on the 5th. Will try reinstalling with the newer version minus the CPU addon and edit once that's done.

edit: Well, after more experimentation, it looks like mastercomfig isn't the culprit, just the catalyst. With the config installed, the game freezes and crashes at the motd. The GPU addon lets me get to the class selection screen. Without either one, I can get through character selection and run around for anywhere between 30 seconds to several minutes (albeit at 15 fps) before finally freezing up and crashing. Maybe this laptop just can't cut it. It's weird, though; when I was messing around earlier today, just the config without any addons would let me play, but now it's crashing. No idea where to go with this.

Looks like this laptop just can't run TF2. I even tried a completely clean install and it won't run past class selection.
1095
#1095
0 Frags +

https://puu.sh/zmt3z/19e3b88491.png

So I've just been going through and switching to every command commented as "for cpus with less than 4 cores"

but should I actually be doing that?

Thanks

[img]https://puu.sh/zmt3z/19e3b88491.png[/img]

So I've just been going through and switching to every command commented as "for cpus with less than 4 cores"

but should I actually be doing that?

Thanks
1096
#1096
0 Frags +

can someone clarify what step 5 does exactly?

If you have your own autoexec.cfg already, rename it to custom.cfg, but make sure you don't have any conflicting configs in there.

You can also create a custom.cfg in your tf/cfg folder to override any settings in the config.

Why do you need to override the settings in the config.cfg file by creating another file? Can't you just copy and paste the commands directly.

Also why does changing the autoexec.cfg file to custom matter. I get why you dont want any conflicting command, but why change the name of the file. Does it have something to do with the file in tf/cfg named custom.cfg as well.

can someone clarify what step 5 does exactly?
[quote]If you have your own autoexec.cfg already, rename it to custom.cfg, but make sure you don't have any conflicting configs in there.

You can also create a custom.cfg in your tf/cfg folder to override any settings in the config.[/quote]
Why do you need to override the settings in the config.cfg file by creating another file? Can't you just copy and paste the commands directly.

Also why does changing the autoexec.cfg file to custom matter. I get why you dont want any conflicting command, but why change the name of the file. Does it have something to do with the file in tf/cfg named custom.cfg as well.
1097
#1097
0 Frags +
MenachemI just noticed you updated the files recently so I'm not sure which version, to be honest. What I can say is that I'm using the vpk files and downloaded them on the 5th. Will try reinstalling with the newer version minus the CPU addon and edit once that's done.

edit: Well, after more experimentation, it looks like mastercomfig isn't the culprit, just the catalyst. With the config installed, the game freezes and crashes at the motd. The GPU addon lets me get to the class selection screen. Without either one, I can get through character selection and run around for anywhere between 30 seconds to several minutes (albeit at 15 fps) before finally freezing up and crashing. Maybe this laptop just can't cut it. It's weird, though; when I was messing around earlier today, just the config without any addons would let me play, but now it's crashing. No idea where to go with this.

Try without the NoHats mod.

BrimstoneSo I've just been going through and switching to every command commented as "for cpus with less than 4 cores"

but should I actually be doing that?

Thanks

I meant logical cores/threads. Sorry for the confusion.

Booopcan someone clarify what step 5 does exactly?If you have your own autoexec.cfg already, rename it to custom.cfg, but make sure you don't have any conflicting configs in there.

You can also create a custom.cfg in your tf/cfg folder to override any settings in the config.
Why do you need to override the settings in the config.cfg file by creating another file? Can't you just copy and paste the commands directly.

Also why does changing the autoexec.cfg file to custom matter. I get why you dont want any conflicting command, but why change the name of the file. Does it have something to do with the file in tf/cfg named custom.cfg as well.

By config, it means overriding settings in mastercomfig, not config.cfg. Mastercomfig comes with its own autoexec.cfg that execs custom.cfg after everything else. So you would use custom.cfg to use a different texture quality, or some other settings, as well as any binds.

[quote=Menachem]I just noticed you updated the files recently so I'm not sure which version, to be honest. What I can say is that I'm using the vpk files and downloaded them on the 5th. Will try reinstalling with the newer version minus the CPU addon and edit once that's done.

edit: Well, after more experimentation, it looks like mastercomfig isn't the culprit, just the catalyst. With the config installed, the game freezes and crashes at the motd. The GPU addon lets me get to the class selection screen. Without either one, I can get through character selection and run around for anywhere between 30 seconds to several minutes (albeit at 15 fps) before finally freezing up and crashing. Maybe this laptop just can't cut it. It's weird, though; when I was messing around earlier today, just the config without any addons would let me play, but now it's crashing. No idea where to go with this.[/quote]
Try without the NoHats mod.


[quote=Brimstone]
So I've just been going through and switching to every command commented as "for cpus with less than 4 cores"

but should I actually be doing that?

Thanks[/quote]
I meant logical cores/threads. Sorry for the confusion.

[quote=Booop]can someone clarify what step 5 does exactly?
[quote]If you have your own autoexec.cfg already, rename it to custom.cfg, but make sure you don't have any conflicting configs in there.

You can also create a custom.cfg in your tf/cfg folder to override any settings in the config.[/quote]
Why do you need to override the settings in the config.cfg file by creating another file? Can't you just copy and paste the commands directly.

Also why does changing the autoexec.cfg file to custom matter. I get why you dont want any conflicting command, but why change the name of the file. Does it have something to do with the file in tf/cfg named custom.cfg as well.[/quote]
By config, it means overriding settings in mastercomfig, not config.cfg. Mastercomfig comes with its own autoexec.cfg that execs custom.cfg after everything else. So you would use custom.cfg to use a different texture quality, or some other settings, as well as any binds.
1098
#1098
0 Frags +
mastercomsBrimstoneSo I've just been going through and switching to every command commented as "for cpus with less than 4 cores"

but should I actually be doing that?

Thanks
I meant logical cores/threads. Sorry for the confusion.

You should defiantly say that in the config (that by cores you mean logical cores) or change "cores" to "threads" or "logical cores". I'm using this config for about 2 months (and I'm one of the people who actually actually read the config they're using and discussions about it) and I had no idea, so I used CVars that are good for CPUs with less than 4 thread (apparently, I thought it was cores) while I have 4 threads.

[quote=mastercoms]

[quote=Brimstone]
So I've just been going through and switching to every command commented as "for cpus with less than 4 cores"

but should I actually be doing that?

Thanks[/quote]
I meant logical cores/threads. Sorry for the confusion.
[/quote]

You should defiantly say that in the config (that by cores you mean logical cores) or change "cores" to "threads" or "logical cores". I'm using this config for about 2 months (and I'm one of the people who actually actually [i]read[/i] the config they're using and discussions about it) and I had no idea, so I used CVars that are good for CPUs with less than 4 thread (apparently, I thought it was cores) while I have 4 threads.
1099
#1099
7 Frags +

https://github.com/mastercoms/mastercomfig/releases/tag/6.5.0-b5

https://github.com/mastercoms/mastercomfig/releases/tag/6.5.0-b5
1100
#1100
0 Frags +

hey mastercoms how do i enable up to 18 decals in every server?
i dont know how to edit the .vpk in order to achieve this.
they are disabled by default from your mastercomfig-comp.vpk , which i have.

thank you in advance.

hey mastercoms how do i enable up to 18 decals in every server?
i dont know how to edit the .vpk in order to achieve this.
they are disabled by default from your mastercomfig-comp.vpk , which i have.

thank you in advance.
1101
#1101
1 Frags +
m0e_tvhey mastercoms how do i enable up to 18 decals in every server?
i dont know how to edit the .vpk in order to achieve this.
they are disabled by default from your mastercomfig-comp.vpk , which i have.

thank you in advance.

create a file in your tf/cfg folder called custom.cfg. Then in there, enter

r_decals 18
mp_decals 18

(as explained in the instructions)

[quote=m0e_tv]hey mastercoms how do i enable up to 18 decals in every server?
i dont know how to edit the .vpk in order to achieve this.
they are disabled by default from your mastercomfig-comp.vpk , which i have.

thank you in advance.[/quote]
create a file in your tf/cfg folder called custom.cfg. Then in there, enter
[code]
r_decals 18
mp_decals 18
[/code]

(as [url=https://github.com/mastercoms/mastercomfig#5-customcfg-optional]explained[/url] in the instructions)
1102
#1102
0 Frags +
m0e_tvhey mastercoms how do i enable up to 18 decals in every server?
i dont know how to edit the .vpk in order to achieve this.
they are disabled by default from your mastercomfig-comp.vpk , which i have.

thank you in advance.

Editing .vpk files (in Windows at least) is very easy. All you got to do is to "tell" Windows to always open .vpk files with Notepad++ / Notepad and you're fine for the rest of your PC's life. You can use this guide (It may also work for Windows 8 and 7, idk).
If you don't like / have Notepad++ just replace it with Notepad.

[quote=m0e_tv]hey mastercoms how do i enable up to 18 decals in every server?
i dont know how to edit the .vpk in order to achieve this.
they are disabled by default from your mastercomfig-comp.vpk , which i have.

thank you in advance.[/quote]

Editing .vpk files (in Windows at least) is very easy. All you got to do is to "tell" Windows to always open .vpk files with Notepad++ / Notepad and you're fine for the rest of your PC's life. [url=https://docs.google.com/document/d/1hmWJzrwdf1GZg2S9m-zJlitFGdE_ck8Uq5sCPKgd5FM/edit?usp=sharing]You can use this guide[/url] (It may also work for Windows 8 and 7, idk).
If you don't like / have Notepad++ just replace it with Notepad.
1103
#1103
1 Frags +
alamo2914Editing .vpk files (in Windows at least) is very easy. All you got to do is to "tell" Windows to always open .vpk files with Notepad++ / Notepad and you're fine for the rest of your PC's life. You can use this guide (It may also work for Windows 8 and 7, idk).
If you don't like / have Notepad++ just replace it with Notepad.

I wouldn't recommend editing the VPKs directly because your changes will be overwritten on every update.

[quote=alamo2914]Editing .vpk files (in Windows at least) is very easy. All you got to do is to "tell" Windows to always open .vpk files with Notepad++ / Notepad and you're fine for the rest of your PC's life. [url=https://docs.google.com/document/d/1hmWJzrwdf1GZg2S9m-zJlitFGdE_ck8Uq5sCPKgd5FM/edit?usp=sharing]You can use this guide[/url] (It may also work for Windows 8 and 7, idk).
If you don't like / have Notepad++ just replace it with Notepad.[/quote]
I wouldn't recommend editing the VPKs directly because your changes will be overwritten on every update.
1104
#1104
0 Frags +

Does this work with -dxlevel 80/81?

Does this work with -dxlevel 80/81?
1105
#1105
0 Frags +
medicalmalpracticeDoes this work with -dxlevel 80/81?

Yes, but I would recommend benchmarking every dxlevel because on some newer systems, dxlevel8 is slower.

[quote=medicalmalpractice]Does this work with -dxlevel 80/81?[/quote]
Yes, but I would recommend benchmarking every dxlevel because on some newer systems, dxlevel8 is slower.
1106
#1106
0 Frags +

in ur comp config u have cart outline enabled in one line and then disabled in another line

in ur comp config u have cart outline enabled in one line and then disabled in another line
1107
#1107
1 Frags +
yahooin ur comp config u have cart outline enabled in one line and then disabled in another line

Doesn't seem like that's the case. If you're using cfg.tf, comfig.cfg and the preset are merged into one file, so you might be seeing the enabling of it in comfig and then the overriding of it to be disabled in comp.cfg.

[quote=yahoo]in ur comp config u have cart outline enabled in one line and then disabled in another line[/quote]
Doesn't seem like that's the case. If you're using cfg.tf, comfig.cfg and the preset are merged into one file, so you might be seeing the enabling of it in comfig and then the overriding of it to be disabled in comp.cfg.
1108
#1108
0 Frags +

no , im not using cfg.tf. in comp config u have "glow_outline_effect_enable 0" in line 1264 and then "glow_outline_effect_enable 1" in line 944

no , im not using cfg.tf. in comp config u have "glow_outline_effect_enable 0" in line 1264 and then "glow_outline_effect_enable 1" in line 944
1109
#1109
1 Frags +
yahoono , im not using cfg.tf. in comp config u have "glow_outline_effect_enable 0" in line 1264 and then "glow_outline_effect_enable 1" in line 944

I think you're misunderstanding how the config works. In the VPK, there are two separate files, comfig.cfg and comp.cfg. Comfig.cfg contains the default values for the config and in the preset files, these values are overridden since they are run after comfig.cfg is run. So by default, the outline effect is enabled, but then the comp preset disables this.

[quote=yahoo]no , im not using cfg.tf. in comp config u have "glow_outline_effect_enable 0" in line 1264 and then "glow_outline_effect_enable 1" in line 944[/quote]
I think you're misunderstanding how the config works. In the VPK, there are two separate files, comfig.cfg and comp.cfg. Comfig.cfg contains the default values for the config and in the preset files, these values are overridden since they are run after comfig.cfg is run. So by default, the outline effect is enabled, but then the comp preset disables this.
1110
#1110
0 Frags +

btw something in ur maxframes config crashes my game when i try to join a server. doesnt happen with any other of ur configs

btw something in ur maxframes config crashes my game when i try to join a server. doesnt happen with any other of ur configs
1 ⋅⋅ 34 35 36 37 38
Please sign in through STEAM to post a comment.