Upvote Upvoted 20 Downvote Downvoted
Teleporter Cost Bug
posted in Q/A Help
1
#1
0 Frags +

Ever since the Meet Your Match update, teleporters were changed to only cost 50 metal, but I have this bug where in the Construction PDA UI the cost for building an entrance/exit still displays 125 metal. The problem is that this means that I would need atleast 125 metal to build a teleporter that only subtracts 50 metal from the amount I have. I know that not everyone has this problem as I've seen people in videos that have teleporters that cost what they should so if anyone has any solutions to fix this then that would be great. I have tried deleting my tf folder and then verifying game cache but the bug still stayed, and switching to the stock hud did nothing either.

Here's a video by Nystical showing the bug in-game: https://www.youtube.com/watch?v=xZWh2D-cjQY

Ever since the Meet Your Match update, teleporters were changed to only cost 50 metal, but I have this bug where in the Construction PDA UI the cost for building an entrance/exit still displays 125 metal. The problem is that this means that I would need atleast 125 metal to build a teleporter that only subtracts 50 metal from the amount I have. I know that not everyone has this problem as I've seen people in videos that have teleporters that cost what they should so if anyone has any solutions to fix this then that would be great. I have tried deleting my tf folder and then verifying game cache but the bug still stayed, and switching to the stock hud did nothing either.

Here's a video by Nystical showing the bug in-game: https://www.youtube.com/watch?v=xZWh2D-cjQY
2
#2
3 Frags +

i have this problem too

volvo pls fix

i have this problem too

volvo pls fix
3
#3
5 Frags +

I cant watch the video so idk if its covered. Does the bug stull happen if you try to build the tele from console? Command is "build 1" iirc

I cant watch the video so idk if its covered. Does the bug stull happen if you try to build the tele from console? Command is "build 1" iirc
4
#4
4 Frags +

You can do it successfully using the 'build' command, but yeap its a bug.

You can do it successfully using the 'build' command, but yeap its a bug.
5
#5
6 Frags +

I was running stock hud for the past few weeks and still had this bug with stock hud. I installed an updated hud yesterday and still have this bug. If anyone has any info on how they fixed this please let me know.

I was running stock hud for the past few weeks and still had this bug with stock hud. I installed an updated hud yesterday and still have this bug. If anyone has any info on how they fixed this please let me know.
6
#6
-4 Frags +

Validate game files

Validate game files
7
#7
3 Frags +
FireValidate game files

I just did this and It did not work. I'll try to do other stuff until I see what works.

[quote=Fire]Validate game files[/quote]
I just did this and It did not work. I'll try to do other stuff until I see what works.
8
#8
4 Frags +

turn off steam cloud, delete ../scripts/items/items_game.txt, verify integrity of game cache

turn off steam cloud, delete ../scripts/items/items_game.txt, verify integrity of game cache
9
#9
whitelist.tf
8 Frags +

If you have a custom scripts/objects.txt to have a modified explosion animation for building destructions, simply update the Cost value to 50 for OBJ_TELEPORTER

If you have a custom [i]scripts/objects.txt[/i] to have a modified [url=http://www.teamfortress.tv/25647/no-explosion-smoke-script]explosion[/url] animation for building destructions, simply update the [i]Cost[/i] value to 50 for OBJ_TELEPORTER
10
#10
3 Frags +
WiethoofdIf you have a custom scripts/objects.txt to have a modified explosion animation for building destructions, simply update the Cost value to 50 for OBJ_TELEPORTER

Ah, thank you. I had no idea that it was a script that would be interfering.

[quote=Wiethoofd]If you have a custom [i]scripts/objects.txt[/i] to have a modified [url=http://www.teamfortress.tv/25647/no-explosion-smoke-script]explosion[/url] animation for building destructions, simply update the [i]Cost[/i] value to 50 for OBJ_TELEPORTER[/quote]
Ah, thank you. I had no idea that it was a script that would be interfering.
11
#11
3 Frags +
WiethoofdIf you have a custom scripts/objects.txt to have a modified explosion animation for building destructions, simply update the Cost value to 50 for OBJ_TELEPORTER

Thanks! I had to unpack my vpk and put the files directly in custom to edit it, though. - For anyone else that needs further help. I used GCFScape.

Edit: I've also linked this thread in the description of my video showing the bug so hopefully more people will be able to fix their issues.

[quote=Wiethoofd]If you have a custom [i]scripts/objects.txt[/i] to have a modified [url=http://www.teamfortress.tv/25647/no-explosion-smoke-script]explosion[/url] animation for building destructions, simply update the [i]Cost[/i] value to 50 for OBJ_TELEPORTER[/quote]

Thanks! I had to unpack my vpk and put the files directly in custom to edit it, though. - For anyone else that needs further help. I used GCFScape.

Edit: I've also linked this thread in the description of my video showing the bug so hopefully more people will be able to fix their issues.
12
#12
-4 Frags +

Hello, i did the same thing but when i saved and opened again, it was still 125 metal. I use microsoft notepad and i save before closing. But when i open the file again, it stays at 125 metal. pls send help

EDIT: Thanks for the minus frags. They help a lot, really. I hope you get whatever you give. Its so nice of you, look at all the wonderful people that god has created. Thanks for the help that i really needed. I love you all, stay however you are. <3

Hello, i did the same thing but when i saved and opened again, it was still 125 metal. I use microsoft notepad and i save before closing. But when i open the file again, it stays at 125 metal. pls send help

EDIT: Thanks for the minus frags. They help a lot, really. I hope you get whatever you give. Its so nice of you, look at all the wonderful people that god has created. Thanks for the help that i really needed. I love you all, stay however you are. <3
13
#13
-8 Frags +

I don't have a scripts/objects.txt directory. What should I do?

I don't have a [i]scripts/objects.txt[/i] directory. What should I do?
Please sign in through STEAM to post a comment.